Jurnaliștii și activiștii italieni – rețea împotriva rasismului

Uncategorized

La Roma va avea loc o întâlnire între profesioniștii din domeniul informațiilor și activiștii sociali pentru a face rețea contra rasismului, intoleranței și discriminării. Evenimentul, lansat de agenția de presă internațională „Pressenza” împreună cu Coaliția italiană împotriva sărăciei „Gcap Italy”, se va desfășura duminică 10 februarie, în capitala Italiei.

„După evenimentul de la Milano, din 20 ianuarie de la Arci Bellezza, continuă întâlnirile pe tema” Jurnaliștii independenți și activiștii- urgența rețelei”, titrează “Pressenza”.

„Scopul , continuă promotorii evenimentului – este de a se confrunta și de a găsi căi convergente care pot crea platforme și rețele de schimb, capabile să povestească și să se opună driftului periculos al rasismului, intoleranței și discriminării ale epocii nostre și, pot de asemenea, să stimuleze forme de acțiuni pentru a contracara mecanismele care generează violență, inegalitate și sărăcie „.

Pe lângă reprezentanții asociațiilor, sunt invitați să participe la întâlnire cetățenii și toate „forțele pozitive ale țării”.

„Evenimentul este structurat pentru a crea schimburi continue între publicul prezent și vorbitorii care, cu mărturiile lor, vor lansa contribuții și idei cu privire la urgențele asupra cărora trebuie să luăm măsuri, pentru a merge mai departe împreună”, precizezează organizatorii.

Întâlnirea va fi moderată de jurnalista Lorella Beretta și va include discursurile lui Domenico Musella („Pressenza”), Andrea Stocchiero (Coaliția italiană împotriva sărăciei), poetului Soumaila Diawara, Marta Bellingreri -cercetător independent și jurnalist, Riccardo Gatti -șeful misiunii “Proactiva Open Arms” și al directorului „Italia che Cambia”- Alessandra Profilio.

De asemenea, vor intervene: Stefano Galieni de la revista „Left”, Sabika Shah Povia, jurnalist și membru al asociației “Carta di Roma”, Stefano Corradino, director la “Articolo 21”, Giorgia Linardi -purtătorul de cuvânt – „Sea Watch Italia” și, jurnalista Annalisa Camilli.

Roma- este doar următoarea oprire a unui itinerar care include mai multe întâlniri în diferite orașe italiene și, care se va îmbina într-un eveniment național sâmbătă 6 și duminică 7 aprilie 2019 la “Mănăstirea Binelui Comun ” din Sezano (Verona): „aici vom organiza grupuri de lucru și vom lansa pașii următori”, spun promotorii.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *