Joi, 12 august, se va da startul la o nouă ediţie Transylvania Classic – un raliu de regularitate dedicat vehiculelor istorice, celor de la clasa youngtimer şi maşinilor electrice, şi timp de trei zile 70 de echipaje se vor întrece pe cele mai frumoase drumuri din judeţul Sibiu.
Timp de trei zile, între 12 şi 14 august, maşinile clasice şi cele electrice vor descoperi cele mai frumoase drumuri din judeţul Sibiu într-un raliu de regularitate ca o vacanţă. La ediţia din 2021 a competiţiei Transylvania Classic vor participa 70 de echipaje, 19 dintre ele fiind înscrise în categoria Transylvania Electric. La start vor fi concurenţi din 7 ţări: Austria, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Ungaria şi România.
Începând de joi, 12 august, modele prestigioase care au scris istorie de-a lungul timpului se vor întrece într-o nouă ediţie de poveste a raliului de regularitate Transylvania Classic. Startul festiv este programat joi seara, la ora 19:00, în Piaţa Mică din Sibiu, iar cea mai veche maşină din concurs este un Renault Torpedo din 1920 care va fi condusă de Emil Mitranovici.
Printre modelele speciale care vor fi la start se mai numără şi un Ford A din 1929, un Mercedes-Benz din 1951, două modele MG TD din 1952 şi un Renault Alpine din 1974. Nu vor lipsi nici modele Porsche, Ferrari sau Maserati incluse la categoria Youngtimer şi nici modele clasice precum Dacia, Skoda şi Volkswagen.
Şi constructorii americani sunt reprezentaţi la Transylvania Classic de mărci precum Chrysler, Chevrolet şi Oldsmobile, cu 7,5 litri modelul BigBlock având cea mai mare capacitate cilindrică a unei maşini înscrise.
O dată cu dezvoltarea mobilităţii electrice a crescut şi numărul de participanţi în categoria Transylvania Electric. în 2021 vor fi 19 echipaje la start cu modele precum BMW i3, BMW iX3, Citroën Ë-C4, Hyundai Kona, Mazda MX-30, Nissan Leaf, Peugeot e-208, Renault Zoe, Skoda Enyaq iV, Tesla Model 3, Tesla Model S, VW iD3 şi VW e-Up.
Startul festiv al competiţiei este programat joi, 12 august, de la ora 19:00, în Piaţa Mică din Sibiu. După o scurtă paradă pe străzile din centrul oraşului, maşinile vor putea fi admirate până la ora 21:00 în Piaţa Mică.
Vineri, 13 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiţia de regularitate vor descoperi Mărginimea Sibiului şi vor trece prin şura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoş, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilişca, Sălişte, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Răşinari şi din nou în Piaţa Mică din Sibiu, prima maşină ajungând aici la ora 19:30. între orele 15:00 şi 17:00 maşinile vor putea fi admirate la Conacul Maria Theresa din Orlat.
Seara se va încheia, în Piaţa Mică, cu un eveniment special Orange unde pasionaţii de maşini clasice vor putea afla povestea duelului dintre constructorii legendari Ford şi Ferrari la Le Mans în 1966.
Sâmbătă, 17 august, participanţii vor descoperi cealaltă jumătate a judeţului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărăşan fiind în jurul orei 08:00.
După coborârea Transfăgărăşanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuş – Chirpăr – Nocrich – Alţâna – Bârghiş – Pelişor – Richiş. După Biertan, concurenţii vor pleca spre Mediaş şi apoi la ora 18:00 vor reveni la Sibiu, în Piaţa Mică, pe traseul Şeica Mare – Slimnic – Şura Mare.
Festivitatea de premiere este programată sămbătă, la ora 20:30, în Piaţa Mică din Sibiu.