Începând cu 13 februarie, MARe / Muzeul de Artă Recentă prezintă, în premieră, o parte din colecția sa de artă contemporană internațională, reunind peste 50 de artiști din 20 de țări, printre care Giorgio de Chirico, Lucio Fontana, Antony Gormley, Bridget Riley, Richard Serra – artiști ale căror lucrări se regăsesc în colecțiile marilor muzee ale lumii, precum MoMA, Tate sau Pompidou.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 13 februarie – 25 mai, iar biletele pot fi achiziționate accesând platforma www.mare.ro.
Expoziția curatoriată de Dr. Flavia Frigeri și Ioana Iuna Șerban, All Our Todays, prezintă, în premieră, peste 60 de lucrări din colecția internațională de artă contemporană a muzeului și explorează dialogul între arta figurativă și cea abstractă, invitând publicul să descopere diversele moduri în care artiștii internaționali au reprezentat ideea de contemporaneitate prin experiențele lor personale și perspectivele unice asupra lumii.
Despre All Our Todays, Dr. Flavia Frigeri, co-curatoarea expoziției, detaliază:
‘Expoziția este organizată în jurul unor constelații tematice, oscilând între abstract și figurativ, care ajută privitorii să înțeleagă multiplele căi alese de artiști în explorarea sinelui și a esenței artei. Culoarea, forma și reprezentarea subiectelor sunt esențiale în această expoziție, care invită la o implicare emoțională profundă cu lucrările expuse.’
‘All Our Todays marchează o premieră istorică la Muzeul de Artă Recentă, reunind peste 60 de lucrări internaționale de artă postbelică, toate provenind din colecția muzeului. Artiștii ai căror lucrări sunt prezentate în expoziție au jucat un rol esențial în definirea artei contemporane, explorând relația dintre identitatea personală și lumea exterioară. Expoziția este o invitație la redescoperirea artei contemporane, prin culori vibrante, forme îndrăznețe și contraste captivante între figurativ și abstract’- Ioana Iuna Șerban, co-curator al expoziției.
Prima săptămână a expoziției găzduiește două tururi ghidate deschise publicului, în care curatoarele expoziției vor oferi chei de interpretare asupra lucrărilor expuse – primul tur, în limba engleză, va fi alături de Dr. Flavia Frigeri, pe 13 februarie, iar cel de-al doilea, pe 14 februarie, împreună cu Ioana Iuna Șerban.
Aceste proiecte cultural-sociale vor continua pe tot parcursul expoziției.
Pentru mai multe infomatii legate de calendarul evenimentelor, publicul este invitat sa se aboneze la newsletter-ul muzeului pe www.mare.ro.
Acest eveniment este posibil cu sprijinul partenerilor NEPI Rockcastle, Ploom, Voxa și Goethe Institut România, alături de partenerii media: Radio Guerrilla, Revista Biz, Urban.ro, Haute Culture și Euronews România.
De șase ani, MARe / Muzeul de Artă Recentă s-a impus ca un adevărat hub cultural, găzduind peste 50 de expoziții internaționale și românești, dar și numeroase evenimente conexe: concerte, spectacole de teatru și dans contemporan, seri de poezie, proiecții de filme și mese rotunde.
Reprezentând una dintre cele mai importante investiții private în cultura contemporană, MARe își asumă cu seriozitate rolul de catalizator cultural, devenind un punct de referință pe harta Bucureștiului și nu numai. Inaugurat în octombrie 2018, muzeul este administrat de Fundația MARe și coordonat de un board format din: Roger Akoury (fondator MARe), Suzana Vasilescu (galerista), Dan Popescu (curator și galerist) și Ioana Enache (director MARe).