Organizația Mondiala a Sănătații a declarat pandemie de coronavirus

Actualitate

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat, miercuri, pandemie de coronavirus, după ce aproape toate țările au declarat îmbolnăviri.

“Organizatia Mondială a Sănatății a evaluat această epidemie 24 de ore din 24 și suntem profund ingrijorați de nivelul de răspândire și de gravitatea acestuia, dar și de nivelul alarmant de inacțiune. Estimăm că Covid-19 poate fi calificat drept o pandemie”, a declarat Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, într-o conferință susținută, miercuri, la Geneva.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat că „mai multe ţări au demonstrat că acest virus poate fi eliminat şi controlat”.

„Ne așteptăm la o creștere a cazurilor, a deceselor și a țărilor afectate” – a adăugat directorul OMS – „deoarece aceasta nu este doar o criză de sănătate, ci o criză care va afecta fiecare sector și care necesită ca fiecare individ sa fie implicat în luptă“. OMS a apreciat, de asemenea, eforturile Italiei („Măsurile dvs. vor servi ca lecție în combaterea epidemiei și în alte țări”) și a concluzionat spunând că „toți putem influența traiectoria epidemiei. Regula jocului este să nu renunți niciodată „.

Organizatia Mondială a Sănatății (OMS)a amintit că, pentru diminuarea avansării coronavirusului, trebuie avute în vedere cinci puncte cheie: prevenţia, pregătirea, sănătatea publică, conducerea politică şi oamenii.

Pe plan mondial, numărul infecţiilor a ajuns la 118.000, iar peste 4.200 de oameni au murit până acum. Acesta este prima pandemie provocată de un coronavirus. Prima pandemie din istoria omenirii au fost provocată de ciuma bubonică, în anul 1347. Ultima pandemie a fost în 2009 şi a fost provocată de gripa Share H1N1, aşa numita gripă porcină. Variola (1870), gripa spaniolă (1918) şi HIV (1981) au fost celelalte virusuri care au dus la declanşarea unor pandemii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *