Regina Elisabeta a II-a şi-a lansat propria marcă de lichid de vase, la preţul de 14,99 lire sterline o sticlă, după ce s-a dezvăluit că îi place să spele vasele din când în când, potrivit Daily Mail.
Majestatea Sa a început să vândă sticle cu săpun lichid de 500 de mililitri la moşia ei Sandringham din Norfolk. Aroma produsului este „coastal walks” (plimbări pe coastă). Ca majoritatea produselor vândute la Sandringham, gin, ceai, biscuiţi, săpunul lichid este realizat în împreujurimile proprietăţii reginei, aşa cum este indicat pe etichetă.
„Inspiraţi de o pasiune comună pentru protejarea mediului, am colaborat cu Norfolk Natural Living cu scopul de a produce detergentul lichid pentru vase la doar 16 kilometri de proprietatea Sandringham, folosind cele mai bune produse vegetale”, conform unui comunicat citat de Daily Mail.
De asemenea, în colecția de produse ale Reginei Elisabeta se numără și mierea produsă de albine la Sandringham – pentru 14,99 lire sterline un borcan. Borcanele de 454 g au avut un real succes, iubitorii de acest produs au golit rafturile magazinului de cadouri de pe proprietatea din nordul Norfolk.
Mierea este colectată din stupii așezați în jurul câmpurilor și a gardurilor vii la refugiul rural al familiei regale, care este proprietatea privată a reginei. Un cumpărător din Suffolk care a cumpărat un borcan cu miere Sandringham a spus: „Este destul de scumpă – dar are un gust absolut delicios, așa că merită”.
Se crede că stupii au fost introduși ca parte a mișcării recente, inițiate de Prințul Charles, de a face domeniul de 20.000 de acri complet organic. Datorită interzicerii utilizării pesticidelor pe moșie și plantarea masivă de flori de câmp au dus la o populație în plină expansiune de albine.
Mierea Sandringham Estate este produsă de apicultorul Leigh Goodsell din Norfolk din unii dintre stupii săi pe care îi păstrează și întreține pe pământul Reginei. Etichetele de pe borcane spun că mierea este făcută de albine care recoltează nectar „de pe aleile cu tei și flori sălbatice, inclusiv Phacelia, trifoi și coacăze negre”, mai notează Daily Mail.