România – locul 46 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Actualitate Sport

Duminică, 8 august s-au încheiat Jocurile Olimpice de Vară 2020, competiţie găzduită de Japonia (23 iulie-8 august) . Pe locul 1 la numărul de medalii s-au clasat SUA cu 39 de medalii de aur, 41 de argint și 33 bronz, urmate de China cu 38 de medalii de aur, 32 de argint, 18 de bronz și Japonia (gazda olimpiadei), cu 27 de medalii de aur, 14 de argint și 17 de bronz.

România, a ocupat locul 46, cu 4 medalii dintre care una de aur și trei de argint.

Medalia de aur a fost obținută la dublu vâsle feminin de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, iar cele de argint de Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă).

Echipa României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo a cuprins 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, singura care nu a evoluat deloc fiind atleta Andrea Miklos, din cauza unor probleme medicale.

Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice a reunit peste 11.000 de sportivi care au concurat în 339 de probe, în 33 de sporturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *