Lucian Bute a fost inclus în Panteonul sporturilor din Quebec

Sport

Fostul boxer româno-canadian Lucian Bute, campion mondial IBF la categoria supermijlocie timp de cinci ani, a fost inclus miercuri în Panteonul sporturilor din Quebec, pentru performanţele realizate în cariera sa, relatează presa canadiană.

Lucian Bute s-a stabilit în Quebec, unde locuieşte şi după retragerea din activitatea de pugilist. Cu toate că este român de origine, Bute este considerat ca fiind un produs al statului Quebec în boxul mondial
„După toată cariera mea, să fiu inclus în Panteonul sporturilor e ceva extraordinar. După ce am devenit campion mondial, în 2007, aceasta este practic cea mai importantă seară pentru mine. Asta arată că Lucian Bute a făcut ceva pentru sportul din Quebec, a marcat istoria. Este o onoare și sunt foarte emoționat”, a spus Bute, la ceremonia organizată pentru acest eveniment.

Fostul antrenor al lui Bute, Stephane Larouche, a comentat acest moment: ”Este un moment frumos, deoarece pentru a ajunge aici trebuie să marchezi boxul Quebecului şi asta o faci doar devenind campion mondial. Te impui prin prestanţă, prin mesajul pe care îl laşi, prin personalitatea ta, prin identitate, sunt mai multe lucruri. Este bine pentru noi, pentru box şi este o realizare frumoasă pentru Lucian Bute, pe care o va lăsa moştenire în box”.
Lucian Bute şi-a anunţat încheierea carierei în martie 2019, la vârsta de 39 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *