Rusia confirmă discuţiile pe teme de securitate cu SUA pe 10 ianuarie

Externe

Ministerul de Externe rus a confirmat marți planurile Moscovei de a discuta despre cererile ei privind securitatea cu Washingtonul la 10 ianuarie, a anunțat agenția de presă RIA, citata de Reuters.

Ministerul îl citează, de asemenea pe viceministrul de externe Serghei Riabkov spunând că răspunsul Statelor Unite la acest subiect a fost până acum „abstract” și că este crucial ca oficiali militari să participe la discuții similare cu NATO stabilite să înceapă la 12 ianuarie.

Rusia cere ca SUA si NATO să se angajeze sa nu extindă alianța militară către Ucraina, o acțiune despre care Moscova spune că i-ar amenința securitatea națională.

Washingtonul si Moscova vor negocia la 10 ianuarie despre tensiunile legate de Ucraina și chestiunile de controlul armamentului nuclear, a declarat luni pentru AFP un purtator de cuvant al Casei Albe pentru probleme de securitate.
„Statele Unite sunt dornice sa se angajeze in dialog cu Rusia”, a declarat purtatorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate.

O întâlnire între Rusia și NATO ar putea avea loc apoi la 12 ianuarie, urmată la 13 ianuarie de o întalnire între Rusia și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), din care fac parte Statele Unite, a adaugat purtătorul de cuvânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *