Nicuşor Dan- Atât Primăria Capitalei, cât şi primăriile de sector sunt eligibile pentru Programul „Anghel Saligny”

Politica

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, că a primit confirmarea din partea Ministerului Dezvoltării că Municipiul Bucureşti şi sectoarele pot depune cereri de finanţare prin Programul „Anghel Saligny”.

„Am primit confirmarea oficială de la Ministerul Dezvoltării că atât Primăria Capitalei, cât şi primăriile de sector sunt eligibile pentru Programul „Anghel Saligny”. Reamintesc că CGMB a votat pe 8 noiembrie o listă de 37 de proiecte propuse spre finanţare prin acest program, proiecte dintre care sper să fie acceptate cât mai multe.

Sigur, fostul primar Firea habar n-avea acum două luni că sunt posibile astfel de finanţări, dar s-a repezit imediat să critice demersurile PMB de a le obţine. Ea considera atunci că Primăria Capitalei „nu se încadrează” şi că ar fi „neeligibilă”. Dacă era încă primar general, probabil n-ar fi mişcat un deget pe acest subiect.

Nu mă aştept deci ca ea să susţină în Guvern eforturile PMB de a obţine finanţare prin Anghel Saligny, dar sper măcar să nu ne încurce.Bucureştiul trebuie să profite de şansa la dezvoltare pe care Programul guvernamental „Anghel Saligny” o oferă tuturor localităţilor României. Finanţările totale pe care le vizăm (şi dintre care sperăm să vedem cât mai multe aprobate) se ridică la nivelul a 14% din bugetul total de 50 miliarde de lei al Programului „Anghel Saligny”, o pondere rezonabilă ţinând cont de populaţia Bucureştiului şi de nevoile de dezvoltare ale oraşului”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *