Omagiu lui Mihai Eminescu – la 133 de ani de la moartea poetului

Lifestyle

Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba vă propun, miercuri, 15 iunie 2022, un program omagial, dedicat lui Mihai Eminescu, la 133 de ani de la moartea poetului nepereche. Acesta va cuprinde o serie de manifestări culturale şi momente de evocare a vieţii şi operei poetului nostru naţional, la care sunteţi aşteptaţi să participaţi şi dumneavoastră, dar care vor putea fi urmărite şi online, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, cu începere de la ora 8.00 şi până la ora 18.00. Dintre acestea amintim: „Eminescu pe meleagurile Albei – Memoria culturală a locului”, recomandări de carte pentru copii şi adulţi, „Revedere…cu Eminescu” – Laborator de C’Arte Teatru.

Activitatea principală a zilei se va desfăşura la Căminul Pentru Persoane Vârstnice Alba Iulia, acolo unde, începând cu ora 11.00, beneficiarii acestuia vor avea parte de evocări, prezentări de carte şi de un recital poetic, oferit de actriţa Cătălina Mihăilă. Din programul pregătit pentru vârstnicii de la căminul din Alba Iulia face parte şi un mini-recital de folk, susţinut de prof. Daniel Avram, de la Palatul Copiilor Alba Iulia, alături de prof. Georgeta Plută, de la Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, care va încânta audienţa cu romanţe inspirate din lirica eminesciană.

La ora 12.00, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, va avea loc momentul depunerii de flori, la bustul poetului, iar de la ora 17.00, sunteţi invitaţi la sediul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, pentru „Mihai Eminescu.Poezii pe şase corzi”, o întâlnire muzical-poetică a iubitorilor de vers şi chitară.

Pe tot parcursul zilei, cititorii care vor veni la sediu vor primi răvaşe cu versuri din opera eminesciană, ori cu rânduri dedicate poetului. Tot aici vor fi disponibile şi două expoziţii, una de carte: „Mihai Eminescu în colecţiile bibliotecii”, şi una de poezie şi grafică computerizată: „Eminescu – imagine şi vers”, pusă la punct de elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, coordonaţi de prof. Diana Maria Vasiu.

Activităţile de miercuri, organizate în parteneriat cu Palatul Copiilor Alba, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia şi Căminul pentru persoane vârstnice Alba Iulia, fac parte din programul 4IDENTITATE ŞI VALORI CULTURALE, proiect 4.2 Mihai Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *