Secretarul italian de Stat, Giorgio Silli – “Mă aflu aici ca să mă întâlnesc cu comunitatea italiană din România”

Politica

Vizita la Bucureşti a Secretarului de Stat pentru Afaceri Externe şi Cooperare Internaţională, deputat Giorgio Silli, pentru a se întâlni cu comunitatea italiană din România şi cu Grupul de prietenie cu Republica Italiană al Parlamentului României, informează Ambasada Italiei la Bucureşti, într-un comunicat de presă.

“Domnul Secretar de Stat Giorgio Silli, asistat de Ambasadorul Italiei în România Alfredo Durante Mangoni, a efectuat ieri, 17 ianuarie, o vizită la Bucureşti pentru întâlniri cu reprezentanţii comunităţii italiene locale şi cu membrii Grupului de prietenie cu Italia al Parlamentului României.

„Mă aflu aici ca să mă întâlnesc cu comunitatea italiană din România, unde trăiesc permanent peste 10.400 de compatrioţi”, a declarat Domnul Secretar de Stat Silli, amintind că politicile pentru italieni din lume sunt una dintre chestiunile în care îl asistă pe Viceprim-ministrul şi Ministrul de externe, domnul deputat Antonio Tajani. „A avea grijă de bunăstarea, drepturile şi interesele italienilor, bărbaţilor şi femeilor care s-au mutat definitiv în străinătate din cele mai diverse motive este o sarcină pe care o interpretez mai degrabă ca o obligaţie morală, decât ca una politică”, a subliniat somnul Secretar de Stat.

În acest sens, vizita la Bucureşti a început chiar de la Secţia Consulară a Ambasadei Italiei unde, în vederea aprofundării prezenţei şi nevoilor comunităţii italiene, domnul deputat Silli s-a întâlnit cu personalul angajat şi s-a concentrat pe activităţile consulare solicitate în principal de public. Acesta a vizitat apoi Şcoala Internaţională Italiană Aldo Moro, lăudând activităţile acesteia drept „punct de referinţă pentru comunitatea italiană din România şi model de integrare a persoanelor cu dizabilităţi”.

Domnul Secretar de Stat s-a deplasat apoi la Palatul Parlamentului pentru întrevederi cu membrii Grupului de prietenie cu Italia, condus de domnul deputat Antonio Andruşceac. „Vom depune eforturi intense pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, începând cu protecţia comunităţilor noastre naţionale prezente permanent în Italia şi România, care reprezintă o adevărată punte de legătură între ţările noastre”, a declarat domnul deputat Silli.

Vizita s-a încheiat la Reşedinţa Italiei, unde domnul Secretar de Stat Silli a avut, de asemenea, întâlniri fructuoase cu reprezentanţi ai Comitetului Italienilor din Străinătate (Com.It.Es.), Confindustria România, ai Camerei de Comerţ Italiană locală, ai patronatelor şi ai Comitetului Italian de Asistenţă (CO.AS.IT.).

„În România am cunoscut femei şi bărbaţi italieni care oferă o valoare adăugată de primă clasă realităţii locale, în numeroasele ei modalităţi de exprimare: sociale, economico-antreprenoriale şi artistico-culturale, păstrând cu mândrie legătura indisolubilă a identităţii cu Italia”, a afirmat domnul Secretar de Stat Silli la finalul vizitei.
„Angajamentul zilnic al comunităţii italiene în România contribuie la îmbogăţirea şi consolidarea în continuare a relaţiei dintre ţările noastre la toate nivelurile, începând de la cel politico-instituţional până la legătura profundă dintre societăţile noastre civile”, a conchis domnul Secretar de Stat părăsind Bucureştiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *