Muzeul Fotbalului, singurul muzeu dedicat fotbalului din Europa Centrală și de Est, se alătură și anul acesta programului național Școala Altfel și invită elevii și profesorii coordonatori să participe la un maraton de întâlniri educative.
În fiecare vineri, în perioada 6 martie – 26 aprilie, porțile de la Muzeul Fotbalului se deschid pentru elevii care vor să vadă ce înseamnă Fotbalul Altfel.
Întâlnirile încep cu un tur ghidat personalizat al muzeului, unde elevii și profesorii vor putea admira obiecte de colecție – evoluția mingii de fotbal, tricouri purtate de fotbaliști de legendă, precum Hagi, Popescu, Maradona sau Ronaldo, precum și alte exponate cu povești uimitoare precum fanioane, postere, reviste sau chiar stadioane de fotbal în miniatură.
În plus, elevii vor avea șansa de a-și dezvolta cultura generală și de a învăța despre profesii și meserii.
Ei vor afla ce înseamnă să lucrezi într-un muzeu, ce profesii există într-o echipă, dar și care suntresponsabilitățile fiecăruia: de la curator, muzeograf, până la organizator de evenimente, specialist în comunicare, supraveghetor sau vânzător, copiii vor avea șansa să intre chiar ei în rolul profesioniștilor și să rezolve atribuțiile membrilor echipei din care aleg să facă parte, printr-o serie de provocări și activități educative.
Întâlnirea se va încheia cu o porție bună de distracție la ultimul spațiu din cele 5 dedicate muzeului, unde elevii vor intra „pe teren” și vor da gol la poartă, își vor pune mănușile virtuale de portari sau vor intra în rolul de comentatori sportivi.
Pe lângă experiența inedită prin lumea fotbalului, elevii vor pleca acasă și cu o Diplomă de participare la programul Școala Altfel din cadrul inițiativei organizată de Muzeul Fotbalului – Maraton de meciuri educative.
În anul școlar 2022-2023, peste 2000 de elevi și cadre didactice din aproape 50 de unități de învățământ din 20 de județe ale țării au participat la cele două perioade ale programului național Școala Altfel, în cadrul activităților desfășurate de Muzeul Fotbalului.
Muzeu privat certificat de Ministerul Culturii
Biletele pentru grupuri organizate se pot achiziționa de pe www.footbalmuseum.ro, cât și de la recepția muzeului de pe Gabroveni 24, iar profesorii coordonatori beneficiază în perioada 6 martie – 26 aprilie de intrare gratuită, în baza legitimației.
Este necesara o programare in prealabil prin email la vestiar@footballmuseum.ro sau telefonic la 0740.106.665.