Roberta Metsola – Spațiul Schengen nu va fi complet până când România nu va face parte din el

Politica

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat miercuri, 6 martie, că Spaţiul Schengen nu va fi complet până nu va include România.
Prezentă la Bucureşti, unde participă la Congresul PPE, Metsola s-a angajat că va susţine integrarea ţării noastre în Schengen, inclusiv în cadrul discuţiilor cu autorităţile din alte ţări.

„Spaţiul Schengen nu va fi complet până când nu va intra şi România în el. În decembrie 2022 am fost în Bucureşti, cu câteva zile înainte de a fi luată decizia de a nu accepta România şi Bulgaria, şi îmi aduc aminte că v-am văzut şi v-am spus că, în timpul mandatului meu, ca preşedintă a Parlamentului European, vom putea să vedem şi România în Schengen. Astăzi, sunt angajată 100% pe această cale. O decizie foarte importantă va fi luată la sfârşitul acestei luni, pe 31 martie”, a comunicat Metsola, în cadrul unui dialog cu tineri din România, desfăşurat la Opera Naţională.

„Aseară când am ajuns în București a trebuit să prezint pașaportul și mi-am dat seama că voi trebuie să faceți asta de fiecare dată. În toţi aceşti ani de când România a fost membră a UE, din 2007, efortul de transformare a ţării a fost nemaipomenit, deci mai trebuie făcut încă un lucru. Inclusiv eu voi depune eforturi, voi discuta nu doar cu omologii români – pentru că mă întâlnesc cu toate autorităţile – voi vorbi şi cu autorităţi din alte ţări. Aveţi cuvântul meu că voi susţine integrarea României în Spaţiul Schengen”, a asigurat preşedinta Parlamentului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *