bani

Biroul Electoral Central – Amendă până la 1000 de lei pentru cei care fotografiază buletinul de vot

Social

Biroul Electoral Central a adoptat miercuri o hotărâre ce vizează alegerile pentru membrii din România In Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, potrivit unui comunicat al instituției.

Alegătorii care fotografiază sau filmează buletinele de vot, prin orice mijloace, riscă să fie sancționați cu amendă de la 600 la 1.000 de lei.
Mai exact, BEC a adoptat, în şedinţa din data de 4 iunie a.c., o hotărâre privind unele măsuri de conştientizare asupra interdicţiei alegătorilor de a fotografia sau filma, prin orice mijloace, buletinul de vot.

“În temeiul art. 108 lit. o) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea conştientizării alegătorilor cu privire la interdicţia legală de a fotografia sau filma prin orice mijloace buletinul de vot în timpul exercitării dreptului de vot, Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024 (BEC) a adoptat, în şedinţa din data de 4 iunie a.c., o hotărâre privind unele măsuri de conştientizare asupra interdicţiei alegătorilor de a fotografia sau filma, prin orice mijloace, buletinul de vot.

Textul integral al hotărârii Biroului Electoral Central poate fi consultat pe pagina de internet www.bec.ro.”.
PREŞEDINTE,
Judecător Vasile BÎCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *