România continuă să ofere sprijin umanitar Ucrainei, în colaborare cu partenerii europeni

Politica

Un transport ce conţine 16.000 de kituri de igienă a plecat în această dimineaţă spre Ucraina, transportul fiind asigurat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi prin grija Ministerului Apărării Naţionale.

Decizia a fost luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de prim-ministrul Marcel Ciolacu, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, având în vedere necesitatea menţinerii unui răspuns adecvat în ceea ce priveşte acordarea de asistenţă umanitară ţării vecine, afectată de peste doi ani de război.

Hotărârea aprobată de CNSU răspunde, totodată, solicitării Mecanismului European de Protecţie Civilă (ECHO-ERCC) de a pune la dispoziţia Ucrainei, din rezerva rescEU de pe teritoriul României unele produse de necesitate imediată.
Hotărârea aprobată de CNSU în şedinţa hibrid din 10 iunie 2024 poate fi consultată ataşat.

Informaţii suplimentare:
Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acţiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacităţi de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfăşurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă. Prin acest program, produsele pot fi puse la dispoziţia ţărilor care se confruntă cu situaţii de urgenţă de amploare şi care, în baza cererilor de asistenţă internaţională înaintate, echipamentele/materialele să fie transportate, sub egida Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situaţii de urgenţă.
Biroul de presă al Guvernului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *