Campionatul European de Tineret la Tir cu Arcul, ediţia 2024, se va desfăşura în municipiul Ploieşti

Sport

Campionatul European de Tineret la Tir cu Arcul, ediţia 2024, se va desfăşura în municipiul Ploieşti, în perioada 08 – 13 iulie 2024.

Federaţia Română de Tir cu Arcul, sub egida World Archery Europe, forul continental de resort, organizează cel mai important eveniment de tir cu arcul din Europa rezervat sportivilor cu vârste de până la 21 de ani – Campionatul European de Tineret. Competiţia va avea loc în perioada 08 – 13 iulie 2024 la Ploieşti.

Peste 450 de sportivi din 38 de ţări de pe continent se vor înfrunta în incinta Complexului Hipodrom din Ploieşti. La competiţia din oraşul nostru vor fi prezente toate ocupantele podiumului european de la ediţia precedentă a CE, găzduită acum doi ani de Marea Britanie. Alături de Turcia, campioana en-titre, Franţa – finalista din 2022, medaliată cu argint şi Italia, ocupanta locului 3, din Europa s-au mai calificat echipele din Spania, Marea Britanie, Croaţia, Germania, România.

Preşedintele Federaţiei Române de Tir cu Arcul, Cornel Răzvan Milan, promite organizarea unei ediţii de marcă a Europenelor.
„Suntem bucuroşi că România va găzdui un eveniment de asemenea anvergură, la care vor lua parte cele mai valoroase echipe reprezentative din Europa. Avem toate atuurile pentru a organiza un eveniment internaţional de înaltă ţinută şi în cele mai bune condiţii. Găzduirea acestei ediţii a Campionatului European putem spune că este o oportunitate pentru toţi iubitorii acestui sport din România, în contextul calificării recente a Mădălinei AMĂISTROAIE la JO Paris. Sperăm într-o lansare în forţă a tirului cu arcul românesc şi suntem convinşi că Europeanul de la Ploieşti va fi doar începutul unei lungi serii de competiţii de anvergură la care publicul interesat de tir cu arcul va putea fi prezent de acum încolo.

Acum doi ani, Complexul Sportiv Naţional „Arcul de Triumf” din Bucureşti a găzduit Cupa Europeană de Tineret şi a fost un succes. Anul acesta vom aşeza numele oraşului Ploieşti pe harta tirului cu arcul european. Suntem pregătiţi să ne întâmpinăm oaspeţii cu braţele deschise fiind convinşi de reuşita organizării acestei competiţii alături de partenerii noştri”.

Evenimentul este susţinut de Primăria Municipiului Ploieşti şi face parte din calendarul programului Ploieşti – Capitala Tineretului din România 2024.

DIRECŢIA COMUNICARE și RELAŢII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *