Partidul REPER denunţă abuzurile guvernării PSD-PNL împotriva contabililor şi micilor antreprenori

Politica

Partidul REPER condamnă ferm modul abuziv în care guvernarea PSD-PNL tratează contabilii şi micii antreprenori din România. Această atitudine reflectă mentalitatea de vătafi a actualei coaliţii, care pare decisă să stoarcă tot ce se poate din economia privată.

În ultimii doi ani, REPER a tras constant semnale de alarmă cu privire la această mentalitate nocivă. Prin proiectele legislative ale parlamentarilor REPER de a anula modificările din ordonanţele fiscale care au afectat mediul antreprenorial, iniţiate de deputatul Cătălin Teniţă, precum şi prin protestele lunare „Stop Suprataxarea!” organizate în fiecare 25 ale lunii (ziua în care sectorul privat plăteşte dările către stat), REPER a luptat consecvent împotriva acestor abuzuri.

Dragoş Pîslaru, copreşedintele REPER, subliniază: „Reforma de digitalizare a ANAF a fost începută în 2016 în Guvernul Cioloş şi apoi ucisă în faşă de PSD în 2017. A trebuit să negociem la nivel european un sistem de condiţionalităţi pentru a împinge guvernarea României să reia această reformă atât de importantă.
Dar în loc ca guvernul comasat PSD-PNL să propună o reformă transparentă şi predictibilă, asistăm la o sarabandă de atacuri la adresa antreprenorilor, prin crearea de obstacole şi impunerea de cerinţe peste noapte, unele mai ridicole decât altele.”

Cătălin Teniţă, preşedintele REPER Bucureşti, deputat, declară: „Este revoltător modul în care guvernarea PSD-PNL tratează motorul economiei româneşti – antreprenorii şi profesioniştii contabili. Prin ordonanţe de urgenţă emise noaptea, fără consultare şi fără studii de impact, coaliţia PSD-PNL demonstrează că nu înţelege realităţile economice şi nu respectă mediul de afaceri”, REPER cere predictibilitate şi termene mult mai clare în implementarea noilor prevederi cu privire la e-TVA. De asemenea, solicităm deductibilitate fiscală totală pentru echipamentele ce vor trebui din nou achiziţionate (case de marcat cu funcţionalităţi specifice şi sisteme software noi).

REPER se angajează să iniţieze în sesiunea parlamentară din toamnă consultări ample cu mediul privat pentru a rectifica abuzurile legislative săvârşite prin OUG, prin amendamente la legile de aprobare ale acestor ordonanţe de urgenţă.
Partidul REPER rămâne ferm alături de antreprenorii cinstiţi şi liber-profesioniştii din România, şi va continua să lupte pentru un mediu fiscal predictibil, echitabil şi favorabil dezvoltării economice. Comunicat de presă – Partidul REPER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *