Copenhaga – autoritățile îi vor recompensa pe turiștii ecologiști cu mâncare și excursii gratuite

Actualitate Externe

Consiliul de turism din Copenhaga anunță o inițiativă nouă numită “CopenPay”. Ce prevede? Să promoveze turismul sustenabil în capitala daneză. Programul, care va debuta pe 15 iulie, oferă turiștilor oportunitatea de a beneficia de mese și activități gratuite în schimbul implicării în acțiuni ecologice, scrie BBC.

Programul experimental CopenPay, care se desfășoară între 15 iulie și 11 august, presupune „transformarea acțiunilor ecologice în monedă pentru experiențe culturale”, a declarat luni, într-o declarație, autoritatea pentru turism a capitalei daneze, Visit Copenhagen, cunoscută și sub numele de Wonderful Copenhagen, potrivit CNN.

Astfel, vizitatorii care duc deșeuri de plastic la Galeria Națională a Danemarcei vor avea acces la un atelier unde le pot transforma într-o operă de artă, în timp ce cei care merg cu bicicleta sau cu transportul în comun la faimoasa centrală termică a orașului vor putea schia pe o pârtie artificială de pe acoperișul clădirii.

„CopenPay recompensează acțiuni precum mersul pe bicicletă, participarea la eforturile de curățenie sau voluntariatul la fermele urbane cu acces la o varietate de experiențe îmbogățitoare și la minunile cotidiene din Copenhaga. Printre acestea se numără tururi ghidate gratuite ale muzeelor, închirieri gratuite de caiace și chiar un prânz vegetarian gratuit preparat din culturi locale„, se arată în declarația Wonderful Copenhagen.

Capitala daneză este populară printre vizitatori pentru arhitectura sa frumoasă, mâncarea de clasă mondială și mediul sigur, curat și verde.
Este un loc minunat pentru a merge pe două roți, sunt 382 kilometri de piste pentru biciclete, iar 62% dintre cetățeni fac naveta cu bicicleta, potrivit consiliului de turism.

„Cu CopenPay, le permitem oamenilor să experimenteze mai mult din ceea ce oferă Copenhaga, punând în același timp o povară mai mică pe planeta noastră”, a declarat Mikkel Aarø Hansen, CEO al Wonderful Copenhagen, într-o declarație. „Este vorba despre crearea de experiențe semnificative și memorabile care sunt plăcute și responsabile față de mediu.„
Pot fi acordate recompense dacă vizitatorii prezintă un bilet de transport public, de exemplu, însă sistemul se bazează în principal pe încredere.

O hartă cu peste 20 de localuri participante este disponibilă online. Proiectul pilot ar putea fi implementat pe tot parcursul anului dacă se dovedește a fi un succes.
Programul este lansat într-un moment de îngrijorare crescândă cu privire la impactul social și de mediu al turismului, care a provocat recent proteste în Barcelona, Insulele Canare și Mallorca.

„Trebuie să transformăm turismul dintr-o povară pentru mediu într-o forță de schimbare pozitivă, iar un pas important în această transformare este să schimbăm modul în care ne deplasăm pe destinație, ce consumăm și cum interacționăm cu localnicii„, a declarat Hansen în comunicatul de presă al Wonderful Copenhagen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *