George Simion (AUR) – „Se poate să construim la 35.000 de euro!”

Politica

Preşedintele AUR, George Simion, a prezentat luni, în satul Brăniştari, comuna Călugăreni, din judeţul Giurgiu, casa construită în 12 zile pentru o familie de oameni amărâţi cărora le-a ars locuinţa într-un incendiu. Liderul AUR a spus că prin acest proiect a demonstrat criticilor că se poate construi o locuinţă la 35.000 de euro.

„Casa este gata pentru oamenii pe care am zis că îi ajutăm. Două camere, nu 50 de metri pătraţi, ci 60 de metri pătraţi. Pentru toţi oamenii care nu credeau că este posibil, am pus timp de 12 zile fiecare element din această casă pe YouTube. (…) Îi aşteptăm pe toţi criticii noştri, veniţi în satul Brăniştari, comuna Călugăreni şi spuneţi voi dacă este posibil sau nu este posibil. Reamintesc, am construit această casă în 12 zile. Preţul total, pe care îl puteţi vedea pe YouTube, este de 29.300 de euro, nu 35.000 de euro”, a spus preşedintele AUR.

Acesta a subliniat că această casă a fost construită ca urmare a apelului venit din partea unei familii căreia i-a ars casa, o familie nevoiaşă, care nu avea cum să repare măcar ce a distrus incendiul.
„Vorbim despre speranţă pentru oameni amărâţi care în mod normal nu ar fi reuşit să-şi reconstruiască această casă. Vorbim de speranţă pentru România. Sunt foarte mulţi cei care s-au îndoit de posibilitatea de a construi apartamente, blocuri, cartiere noi, conform Planului Simion, măsura legată de apartamente, de locuinţe. (…) Au spus că nu este posibil chiar dacă statul pune la dispoziţie terenul, se ocupă ca respectivele blocuri de locuinţe să fie racordate la utilităţi, să aibă infrastructura necesară şi să obţină mult mai rapid, declarând acest proiect de interes naţional, autorizaţiile necesare. (…) Noi nu suntem statul român, sperăm să reprezentăm statul român la nivel de preşedinte. Am vrut să arătăm, totodată ajutând o familie care avea nevoie, că se poate”, a subliniat George Simion.

Liderul AUR a precizat că proiectul s-a încadrat cu materialele de construcţii în suma de 17.300 de euro, iar forţa de muncă a costat 12.000 de euro.
„Planul Simion pentru construcţia de locuinţe este o măsură care vizează în primul şi în primul rând securitatea demografică a României. Este un plan pentru împroprietărirea românilor, pentru ajutarea familiilor care sunt la început de drum şi vor să aibă copii şi sunt descurajate de ratele mari pe care le-ar avea la bănci sau de cuantumul chiriilor. Planul Simion vizează încurajarea revenirii în ţară a românilor prin această măsură”, a punctat preşedintele AUR.
La rândul său, deputatul Gianina Şerban, cea care a fost coordonatorul proiectului, a spus că „această casă vine ca un sprijin pentru o familie”.

„Prin construcţia acestei case, cred că am dat din nou speranţă şi am dat speranţă oamenilor care au nevoie de o locuinţă, familiilor tinere, în primul rând, care au nevoie de o locuinţă. (…) În spatele meu există dovada clară că promisiunea făcută de AUR prin domnul preşedinte George Simion, aceea de a construi locuinţe la 35.000 de euro cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, este posibil”, a afirmat Gianina Şerban.
Preşedintele organizaţiei oamenilor de afaceri din AUR, doctorul Mohammad Murad, a spus că el, înainte de toate, este om de afaceri şi totdeauna a făcut „mai multe fapte decât vorbe”.

„Costul unui metru pătrat în România, corect, este în jur de 480 de euro. Tot ce vedeţi peste acest cost înseamnă birocraţie. Birocraţie, hoţie care îţi duce preţul la 700 de euro. Vă spun sincer, orice român care vrea o casă poate să o facă liniştit la preţ de 500 de euro metrul pătrat. Această casă este calitatea superioară, iar toate materialele de construcţie în afară de becuri sunt româneşti. (…) În 2018 am sărbătorit 1 milion de metri pătraţi construiţi în Bucureşti şi în Constanţa, în special. Am experienţă, cunosc foarte bine”, a spus Mohammad Murad.
Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *