benjamin netanyahu

Netanyahu, mesaj pentru cetățenii libanezi – “Nu suntem în război cu voi, noi suntem în război cu Hezbollah”

Externe

Premierul Benjamin Netanyahu s-a adresat direct libanezilor explicandu-le că liderul Hezbollah aruncă țara pe marginea prăpastiei. El a mai spus că Israelul va lovi în continuare milițiile șiite, potrivit Reuters.

Ministerul Sănătății de la Beirut susține că raidurile israeliene din ultimele 48 de ore au ucis aproape 600 de oameni.
Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Vom continua să lovim Hezbollah. Şi mă adresez poporului libanez: noi nu suntem în război cu voi, noi suntem în război cu Hezbollah. Nasrallah (nr. liderul Hezbollah) vă duce pe marginea prăpastiei. V-am cerut să evacuaţi casele în care el a ascuns rachete. În living sau garaj. Cei care au o rachetă în living sau garaj nu vor mai avea casă. Dar vă mai spun ceva. El pune ţara voastră în pericol. Eliberaţi-vă din jugul Hezbollah!

Noua ofensivă a Israelului împotriva Hezbollah a alimentat temerile că aproape un an de conflict între Israel și grupul militant palestinian Hamas din Gaza se intensifică și ar putea destabiliza Orientul Mijlociu.

Armata israeliană a afirmat, marţi, că a lovit în cursul nopţii zeci de ţinte Hezbollah din sudul Libanului, în timp ce organizaţia islamistă a anunţat la rândul ei că a atacat cu rachete Fadi mai multe obiective militare israeliene, inclusiv o fabrică de explozibil aflată la 60 de kilometri în interiorul teritoriului izraelian.

Potrivit presei israeliene, mai multe curse aeriene, între care și Wizz Air, și-au suspendat zborurile spre Tel Aviv, Beirut și chiar Amman, din cauza situației din regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *