Elena Lasconi și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale

Politica

Biroul Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2024 (BEC) informează că; în data de 1 octombrie ax., au fost înregistrate candidatura doamnei ELENA-VALERICA LASCONI, desemnată de partidul UNIUNEA SALVAŢI ROMANIA (USR) pentru funcţia de Preşedinte al României, şi candidatura independentă a domnului CĂLIN GEORGESCU la funcţia de Preşedinte al României.

De asemenea, odată cu depunerea candidaturilor au fost înregistrate şi semnele electorale ce vor fi folosite de cei doi candidaţi la alegerile pentru Preşedintele României din acest an.

Conform art. 29 alin. (2) şi art. 30 alin. (6) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Biroul Electoral Central urmează să se pronunţe cu privire la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor şi a semnelor electorale, după caz, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea candidaturii.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1.061/2024 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024.
Comunicat de presă – Biroul Electoral Central

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *