studenti

Academia de Studii Economice din Bucureşti – pe locul I în România, pentru al 6-lea an consecutiv

Social

Academia de Studii Economice din Bucureşti se situează, pentru al 6-lea an consecutiv, pe locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediţia 2025, şi la nivel global pe poziţia 801 – 1000 din 2.092 de universităţi.

Academia de Studii Economice din Bucureşti, liderul învăţământului superior economic, de business şi de administraţie publică la nivel naţional şi regional, este cotată pentru a şasea oară consecutiv drept cea mai bună universitate din România, conform ediţiei 2025 a prestigiosului clasament Times Higher Education World University Rankings, apărută în data de 9 octombrie a.c.

Academia de Studii Economice din Bucureşti îşi păstrează locul de lider naţional – performanţă care onorează comunitatea sa academică. Rezultatele internaţionale ale ASE sunt obţinute prin eforturile notabile ale tuturor membrilor comunităţii academice.

Cea de-a 21-a ediţie anuală a THE World University Rankings include 2.092 de universităţi din 115 ţări şi regiuni. Agenţia internaţională de clasamente ia în calcul cinci aspecte principale pentru definirea metodologiei de clasificare: predarea şi mediul de învăţare, mediul de cercetare, calitatea şi influenţa cercetării, transferul de cunoştinţe către industrie şi perspectiva internaţională a universităţii.

În clasamentul naţional, disponibil aici, Consorţiul Universitaria este prezent prin universităţile partenere ale Academiei de Studii Economice din Bucureşti: Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Universitatea din Craiova.
Comunicat de presă – Academia de Studii Economice Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *