USR – Cum a cheltuit guvernarea PNL-PSD banii din fondul de rezervă destinat sinistraţilor pe papetărie pentru ministere?

Politica

Guvernul PNL- PSD ştie să gestioneze doar situaţii de crize de carton. Cum a cheltuit guvernarea PNL-PSD banii din fondul de rezervă destinat sinistraţilor pe papetărie pentru ministere?

Recent am trăit momente pe care le credeam de mult uitate, inundaţii în toată ţara. De ce nu sunt ajutate victimele unui sistem şi aşa defectuos? Pentru că în doar un an de zile, guvernul condus de Marcel Ciolacu a împărţit 65 de miliarde de lei din Fondul de Rezervă, echivalentul fondurilor distribuite de toate guvernele din ultimii 15 ani. Acest Fond, destinat situaţiilor de urgenţă şi crizelor imprevizibile, a fost transformat într-o „puşculiţă personală” a actualei guvernări. Fondul nu mai este despre nevoile cetăţenilor, ci despre a satisface interesele politice ale celor care, de prea mult timp, tratează România ca pe o pradă personală. Astfel, Guvernul preferă să cheltuiască din Fondul de Rezervă, evitând o rectificare bugetară care ar atrage atenţia agenţiilor de rating internaţionale, încercând de fapt să creeze iluzia unei economii sănătoase şi să păstreze dobânzile împrumuturilor mici.

„USR a avertizat constant că Marcel Ciolacu şi cei din jurul său au folosit Fondul de Rezervă pentru a întări alianţele politice şi pentru a împărţi resursele publice după interesele de partid. PNL, partidul care ar fi trebuit să reprezinte o opoziţie reală la PSD, s-a transformat sub conducerea lui Iohannis şi Ciucă într-un partener obedient al social-democraţilor. În loc să ofere reforme şi transparenţă, PNL-ul lui Ciucă a acceptat să joace după regulile corupţiei şi influenţelor ascunse.

Sub guvernarea PNL-PSD, resursele publice sunt împărţite după cum dictează interesele de partid. Fondurile care ar trebui să ajute comunităţile în situaţii de criză sau calamităţi, cum am avut în urmă cu doar o lună, sunt direcţionate către susţinătorii politici sau către proiecte lipsite de transparenţă şi eficienţă.”, spune Adrian Echert, preşedintele USR Sibiu.

Iar în campania electorală aceste interese devin transparente.
„Raluca Turcan şi Lavinia Şandru – ştiu ele cu adevărat ce înseamnă să trăieşti zilnic cu problemele reale ale judeţului nostru? Turcan, care de ani de zile este deconectată de la realităţile locale, şi Şandru, un outsider complet care nu cunoaşte nimic despre Sibiu, nu au demonstrat niciun interes pentru nevoile reale ale sibienilor. În timp ce comunitatea noastră aşteaptă soluţii pentru proiecte vitale, cum este Spitalul Judeţean, ele sunt mai preocupate de jocurile politice de la Bucureşti. Cum pot aceste figuri politice, care nu au nicio legătură autentică cu Sibiul, să ceară votul comunităţii noastre?” a subliniat Ruxandra Cibu Deaconu, liderul organizaţiei judeţene.

În loc să fie un garant al democraţiei, preşedintele Iohannis şi-a îndreptat atenţia departe de problemele reale ale ţării. Sub conducerea sa, PNL a renunţat la orice încercare de a oferi o guvernare responsabilă, preferând în schimb să se asocieze cu PSD şi să participe la perpetuarea unui sistem corupt.

În loc să investim în dezvoltarea de care avem nevoie, vedem cum banii publici sunt folosiţi pentru a susţine interesele politice ale celor de la putere. Comunicat de presă – USR Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *