tabere la mare

Tabere pentru elevii merituoși din București – prin programele derulate de Primăria Capitalei

Social

Mii de elevi din Capitală vor merge în tabere la mare, la munte sau în Grecia, în această vară, prin intermediul programelor derulate de Primăria Capitalei.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că în această vară, prin intermediul programului PROEDUS, mii de elevi merituoși din Capitală vor merge în tabere la mare, la munte sau în Grecia.

”Peste 1500 de elevi bucureșteni merituoși își petrec în aceste zile vacanța în taberele organizate de Primaria Capitalei, prin Proedus, la Costinesti, Neptun, Predeal sau în Grecia. Mai mult de 3000 de copii au participat deja la taberele organizate de Primaria Capitalei.

Primăria Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale si Sportive Bucuresti, derulează, în perioada iunie-septembrie 2019, proiectul “Tabara Elevilor Activi si Merituoși – TEAM 2019”.

Proiectul este dedicat elevilor bucureșteni din clasele V – XII cu rezultate scolare și extrașcolare deosebite, precum și elevilor implicați activ în activități de voluntariat, activitați sportive sau cultural-artistice, organizate de PROEDUS, sau în parteneriat cu acesta.

Seria de tabere naționale ți internaționale, reunite generic sub denumirea “Tabara Elevilor Activi și Merituoși – TEAM 2019” a debutat în luna iunie, iar de atunci, 3000 de elevi au participat deja la taberele de merit de la Costinești, Neptun, Predeal și Paralia Katerini, Grecia.

Proiectul va continua pe tot parcursul verii, urmând ca, până în luna septembrie, încă 12.500 elevi bucureșteni să meargă în tabere.
Calendarul taberelor este următorul:

Costinești – 10 serii, în perioada 25 iunie – 4 septembrie
Neptun Comorova – 10 serii, în perioada 25 iunie – 3 septembrie
Predeal – 10 serii, în perioada 26 iunie – 4 septembrie
Grecia – Paralia Katerini – 14 serii, în perioada 14 iunie – 8 septembrie.
Taberele au durata de 6, respectiv 7 zile, iar participanții au asigurate gratuit cazarea și masa în regim de pensiune completă sau demipensiune.
Proiectul va continua pe tot parcursul verii, urmând ca, până în luna septembrie, încă 12.500 elevi bucureșteni să meargă în tabere.

Proiectul “Tabara Elevilor Activi și Merituoși – TEAM 2019” își propune mai mult decât recompensarea elevilor bucureșteni. Pe termen mediu și lung se urmărește motivarea tinerilor în vederea continuării implicării active în acțiuni ce conduc atât la dezvoltarea personală a indivizilor, cât și la consolidarea unui mediu social și educativ sănătos și performant, care să servească drept bază pentru urmatoarele generații de tineri bucureșteni.”, arată Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *