Macron- Putin

Vladimir Putin și Emmanuel Macron – vor avea o nouă întâlnire

Externe

Presedintele rus Vladimir Putin va efectua pe 19 august o vizită oficială de lucru în Franța și se va întâlni cu omologul său francez Emmanuel Macron, a anunțat marți Kremlinul, informează agenția EFE.

„Temele sunt evidente: cooperarea bilaterală, care are un conținut economic foarte profund, și problemele internaționale”, a declarat presei Dmitri Peskov, purtatorul de cuvânt al președinției ruse.

Va fi o vizită de lucru ce va dura mai putin de o zi, a precizat Peskov, adaugând că cei doi lideri obișnuiesc să profite de întâlnirile lor pentru a se ”pune la zi” cu privire la agenda internațională si a descris drept ”sincer” dialogul lor, ceea ce le permite să discute despre ”orice problemă”.

Putin și Macron vor aborda perspectivele formatului Normandia (Ucraina, Rusia, Franța si Germania) pentru soluționarea politică a crizei din estul Ucrainei, a indicat purtatorul de cuvânt.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut recent liderilor Rusiei, Franței și Germaniei să se întalnească ”cât mai repede posibil” pentru reluarea negocierilor de pace.

„Mă pregătesc pentru o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, care va avea la loc în câteva săptămâni la Fort de Bregancon. Va avea loc pe 19 august”, a declarat Macron la postul BFM TV.

Presedintele francez a vizitat Rusia ultima dată în mai 2018. Aceasta a fost o vizită de răspuns la cea efectuată în anul anterior în Franța de omologul său rus, care, de când Rusia a anexat Crimeea, în 2014, a efectuat puține călătorii în statele occidentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *