Theodor Paleologu

Theodor Paleologu – candidatul PMP la Cotroceni

Politica

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a fost desemnat duminică, candidat al PMP la alegerile prezidenţiale, de către conducerea pardidului, la propunerea lui Traian Băsescu.

Totodată, fostul președinte,Traian Băsescu l-a propus pe Mihail Neamţu pentru funcţia de purtător de cuvânt al partidului şi al campaniei electorale, în timp ce Eugen Tomac va conduce campania.

„În primul rînd mă gândesc la tatăl meu. Lui vreau să-i dedic marea încleștare care urmează. Vocația mea este aceea de educator. Fiind vorba de o campanie prezidențială, o voi trata ca pe un imens exercițiu de pedagogie națională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii țări”, scrie Theodor Paleologu într-o postare de pe Facebook.

Theodor Paleologu a fost ministrul al Culturii, în perioada 2008-2009 și a avut două mandate de deputat. Prima oară în legislatura 2008-2012, apoi în 2012-2016. Paleologu a candidat independent la alegerile parlamentare din anul 2016, în Bucureşti. A avut un rezultat foarte bun, obținând cel mai mare număr de voturi dintre toţi candidaţii independenţi, în Capitală, însă, în ciuda acestui scor, nu a reuşit să bifeze un nou mandat de parlamentar.

Din 2005, a devenit ambasador al României la Copenhaga, și ulterior la Reykjavík, dar a renunțat la diplomație pentru a candida la alegerile legislative din 2008 din România din partea PD-L. Pe 3 februarie 2014, Paleologu a anunțat că a demisionat din PD-L pentru a se alătura Partidului Mișcarea Populară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *