ALDE

ALDE a ieșit de la guvernare

Politica

ALDE a decis să rupă coaliția cu PSD și va ieși de la guvernare. Decizia a fost luată luni după-amiază, în ședința Biroului Politic al formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu.

Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.
”Azi dimineaţă am avut o întâlnire cu doamna premier, Viorica Dăncilă, în calitatea dânsei de preşedinte al PSD pentru a discuta în legătură cu salvarea situaţiei – rămânerea sau părăsirea coaliției de guvernare.

Şi am aşteptat de la doamna prim ministru să spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării care să presupună mai multe componente. La toate aceste întrebări la care aşteptam un răspuns favorabil, astfel încât guvernarea să poată continua, din păcate n-am avut niciun fel de contrapropunere. Colegii au luat hotărârea de a se renunţa la continuarea guvernării împreună alături de PSD”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat, de asemenea, că va pleca săptămâna viitoare din fruntea Senatului.
”Luni îmi voi anunța demisia din funcția de președinte al Senatului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În schimb, ALDE îl va susține pe Mircea Diaconu în cursa pentru Palatul Cotroceni, la alegerile din 10 noiembrie.

”Susținerea la președinția României a lui Mircea Diaconu. Cred că e nevoie de un candidat independent care să se adreseze tuturor românilor. Rămâne cu statutul de independent. Am discutat acest lucru și cu Pro România care și el s-a declarat de acord să dea această susținere pentru Mircea Diaconu și în acest scop colegii și-au dat acordul să facă o alianță cu Pro România pentru susținerea lui Mircea Diaconu””, a subliniat liderul ALDE.

De asemenea, ALDE va vota moțiunea de cenzură care va fi depusă de PNL.
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ALDE va acționa ca un partid de opoziție și va vota împotriva Guvernului.

„Ce face un partid de Opoziție. Noi nu votăm pro Guvern, partidul de Opoziție votează moțiunea împotriva Guvernului, dacă aveați îndoieli”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul unei ședințe a conducerii ALDE, luni, la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *