Republica Moldova

Republica Moldova – aniversează 28 de ani de independență

Externe

Marți, 27 august, este ziua națională a Republicii Moldova. Se împlinesc 28 ani de la momentul proclamării independenței Republicii Moldova față de Uniunea Sovietică.
Cu acest prilej, Ambasadorul SUA – Dereck J. Hogan felicită Republica Moldova .

„Prieteni din Moldova, sunt onorat să vă felicit cu ocazia celei de-a 28 aniversare de la declararea independenței Republicii Moldova. Mă aflu în Moldova de doar 10 luni, dar în acest scurt timp atât eu cât și familia mea am ajuns să îndrăgim această țară. Am călătorit în mai multe regiuni din Moldova și am descoperit peisaje rurale uimitoare, orașe pline de viață, și cel mai important oameni minunați și generoși, care sunt mândri de țara lor”, a transmis ambasadorul SUA într-un mesaj video pe pagina de facebook a Ambasadei SUA.

Oficialul a menționat că Republica Moldova, în cei 28 de ani, a parcurs un drum lung în calitate de stat suveran și independent.
„Acesta este un proces continuu. Țara mea are 243 de ani și încă lucrăm pentru a o îmbunătăți. Împărtășim dorința voastră de a avea o țară cu un Guvern al poporului, care să întărească instituțiile guvernamentale, inclusiv prin combaterea corupției și reformarea justiției”, a spus Dereck J. Hogan.

Ambasadorul a dat asigurări că Statele Unite vor continua să susțină Republica Moldova și cetățenii săi în procesul de construire a unei societăți mai prospere și democratice și afirmarea locului său în Europa.
„Statele Unite vor rămâne partenerul vostru strategic. Vom fi aici pentru a vă ajuta. Din partea întregii echipe a Ambasadei SUA în Moldova și din partea poporului SUA, vă urez să aveți o sărbătoare frumoasă”, a încheiat ambasadorul.

În Chișinău, sărbătoarea a început tradițional cu depuneri de flori. Șeful statului Igor Dodon, Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministrul Maia Sandu au depus flori la Complexul memorial ”Maica Îndurerată”.

Alături de conducerea de vârf a țării, la eveniment au participat deputați, membri ai guvernului și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Începând cu ora 18, mai mulți artiști vor susține concerte de ziua independenței Republicii Moldova, pe scena instalată în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *