Africa de Sud

Rugby World Cup 2019 – Africa de Sud este noua campioană mondială

Sport Actualitate

Africa de Sud este noua campioană mondială la rugby, după ce a învins Anglia cu 32-12 în finala Cupei Mondiale de Rugby din Japonia. Acesta este al treilea trofeu al Africii de Sud, după cele din 1995 și 2007, egalând astfel recordul Noii Zeelande. Anglia rămâne cu un singur titlu, obţinut în 2003.

Printre marile personalități prezente la finală s-au numărat prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, și prințul Harry.

Cupa Mondială la rugby din Japonia (RWC 2019) a fost turneul cel mai de succes din istoria competiției, potrivit organizatorilor.

„Cupa Mondială de Rugby 2019 a fost una dintre cele mai de succes, dacă nu chiar cea mai de succes din toate timpurile și, cu siguranță, cea mai importantă în ceea ce privește aducerea jocului către noi audiențe și atragerea de noi fani la sportul pe care îl iubim”, a declarat președintele World Rugby – federația mondială – Bill Beaumont. „În numele întregii familii globale de rugby, aș dori să mulțumesc din inimă Japoniei și japonezilor pentru faptul că au fost gazde atât de minunate, modeste și care vor rămâne în istorie”, a adăugat el.

Au evoluat echipele:
Africa de Sud: Willie le Roux; Cheslin Kolbe, Lukhanyo Am, Damian De Allende, Makazole Mapimpi; Handre Pollard, Faf de Klerk; Tendai Mtawarira, Mbongeni Mbonambi, Frans Malherbe, Eben Etzebeth, Lood de Jager, Siya Kolisi (cpt), Pieter-Steph Du Toit, Duane Vermeulen.

Rezerve: Malcolm Marx, Steven Kitshoff, Vincent Koch, RG Snyman, Franco Mostert, Francois Louw, Herschel Jantjies, Frans Steyn.

Anglia: Elliot Daly; Anthony Watson, Manu Tuilagi, Owen Farrell (cpt), Jonny May; George Ford, Ben Youngs; Mako Vunipola, Jamie George, Kyle Sinckler, Maro Itoje, Courtney Lawes, Tom Curry, Sam Underhill, Billy Vunipola.

Rezerve: Luke Cowan-Dickie, Joe Marler, Dan Cole, George Kruis, Mark Wilson, Ben Spencer, Henry Slade, Jonathan Joseph.
Africa de Sud 32: Mapimpi 1e (66), Kolbe 1e (74), Pollard 2tr (67, 75), 6lp (10, 26, 39, 43, 46, 58)
Anglia 12: Farrell 4lp (23, 35, 52, 60)
Drumul până în finală al Africii de Sud:
Noua Zeelandă-Africa de Sud 23-13
Africa de Sud-Namibia 57-3
Africa de Sud-Italia 49-3
Canada-Africa de Sud 7-66
Japonia-Africa de Sud 3-26
Țara Galilor-Africa de Sud 16-19
Următoarea ediție a Cupei Mondiale la rugby se va juca în 2023 în Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *