InfoCons a realizat un studiu cu privire la ingredientele și valorile nutriționale privind ciorba de pui a la grec ce se comercializează în restaurante .
Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele situația este următoarea :
Gramajul pe porţie de ciorbă de pui a la grec variază între 100 şi 571 de grame.
– Valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 51.71 kcal și 155.63 kcal , media fiind de 98,91 kcal
– Cantitate de sare raportată la 100 de grame de ciorbă de pui a la grec variază între 0.02 grame – 1.23 grame
– Cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de ciorbă de pui a la grec variază între 0.33 grame – 3.19 grame
Atenție ! La o porție de 500 grame , cantitatea de sare poate ajunge până la 6.15 grame și până la 15.95 grame de zahăr
– Numărul de aditivi alimentari variază între 0 – 12 , însă media numericului de aditivi alimentari ( E-uri ) este de 2
– Aditivi frecvent întâlniți: iodat de potasiu , ferocianura de potasiu (E536) , monoglutamat de sodiu (E624) , inozinat disodic (E631) , guanilat disodic (E627) , maltodextrina , extract de drojdie (E626) , dextroza , dioxid de sulf (E220) , amidon modificat ( E1422) , guma xantan (E415) , carragenan (E407) , mono si digliceride ale acizilor grasi (E471) , acid ascorbic (E300) , guma guar (E412) , guma de carruba (E410) , lectinine (E322) , curcuma (E100) , extract de rozmarin (E392) , caramel (E150a)
Pentru a idenitifica și a explicita descrierea aditivilor poate fi utilizată secțiunea de dicționar din cadrul Aplicației InfoCons .
Studiul a fost efectuat pe un număr de 34 de preparate
DESCARCĂ GRATUIT APLICAȚIA EUROPEANĂ INFOCONS
Atenție ! Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum maxim de 5 grame de sare pe zi și maxim 25 grame de zahăr pe zi pentru un adult .
Studiul a fost efectuat în Parteneriat cu Declaratie-Nutritionala.ro .
Comunicat de presă – InfoCons.