Honolulu – faimoasa capitală a Hawaiiului

Lifestyle

Honolulu este capitala statului Hawaii (al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii care este localizat în arhipelagul insulelor Hawaii în Oceanul Pacific).

Acest stat american a devenit sinonim cu paradisul fiind una dintre acele destinații care îi face pe turiști să viseze. Descoperit de James Cook în 1778, arhipelagul hawaian este situat în inima Oceanului Pacific, între Statele Unite și Japonia. Este alcătuit din 137 de insule, dar doar cinci dintre ele sunt cele mai vizitate, inclusiv cea principală, Oahu, care găzduiește capitala, Honolulu.

Acest oraș fermecător, locul de naștere al lui Barack Obama, este foarte urbanizat, găzduind 75% din populația din Hawaii. Este renumit pentru apele sale calde și strălucitoare, plajele vaste cu nisip auriu și situri culturale, istorice și pitorești, zgârie-nori moderni care coexistă cu arhitectura secolului al XIX-lea, divertisment, posibilitatea de a practica sporturi, de a vizita muzee și situri care au făcut istorie.

Honolulu este un oraș plin de viață, plin de oportunități, spectacole și cluburi care sunt mereu deschise. A fost întotdeauna cel mai iubit loc de vacanță de americani pentru plajele sale, aromele tropicale, clima caldă pe tot parcursul anului și serviciile de cinci stele.
Orașul este împărțit în diferite zone, fiecare cu multe atracții de vizitat. În centrul orașului sunt concentrate atât clădirile istorice cât și cele moderne.

Centrul economic al țării găzduiește unele dintre cele mai vechi și mai emblematice clădiri de stat, înconjurate de zgârie-nori înalți care amintesc de stilul marilor orașe americane. Cartierele cu farmec străin, precum renumitul Chinatown, și clădirile futuriste poziționate alături de cele mai tradiționale, formează fundalul splendidelor plaje dintre cele mai cunoscute din lume, printre care cea din Wakiki care întâmpină în fiecare an vizitatori din toate colțutrile lumii.

Honolulu găzduiește unele dintre cele mai importante muzee și situri istorice ale statului Hawaii, unde se vor putea descoperi tradițiile locale și elementele semnificative ale culturii țării. Printre cele mai importante se numără:

Situl istoric Pearl Harbor este un muzeu în aer liber – un port natural renumit pentru atacul japonez din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Astăzi, site-ul găzduiește mai multe muzee și memoriale inclusiv USS Arizona Memorial, în amintirea victimelor acestei tragedii.Turul ghidat este recomandat pnentru a afla despre istoria acestui loc;

Muzeul Berenice Pauhai Bishop – Muzeul Episcopului Bernice Pauahi, cunoscut și sub numele de Muzeul de Stat de Istorie Naturală și Culturală din Hawaii, situl muzeului este printre cele mai bune dintre cele antropologice și polineziene. Pe lângă expoziția permanentă dedicată primilor locuitori ai insulelor și originilor arhipelagului, Berenice Pauhai Bishop găzduiește un planetariu, o grădină botanică și a treia cea mai mare colecție de insecte din SUA;

Honolulu Museum of Art (Muzeul de Artă din Honolulu) este unul dintre cele mai mari muzee de artă din Statele Unite. De la înființarea sa în 1922, colecția s-a extins pentru a include aproximativ 50.000 de lucrări, sculpturi și artefacte din tradiția artistică a fiecărui continent, în special, asiatic, european și local;

Iolani Place – Palatul Iolani, construit în secolul al XIX-lea, acest complex de clădiri a fost casa a două dinastii regale: Kamehameha și Kalakaua. Clădirea a fost folosită ulterior ca Palat al Guvernului, iar în 1978, după ce a fost atent restaurată, a fost deschisă publicului ca muzeu. Astăzi este posibil să vă plimbați prin sălile maiestuoase ale palatului și să observați de aproape stilul de viață al regalității hawaiane. Dacă doriți să aflați mai multe despre istoria clădirii și a familiei regale, puteți închiria un ghid audio.

După ce ați cunoscut istoria locului, înainte de a vă relaxa pe cea mai populară plajă din Oahu, faceți o plimbare prin Waikiki, cel mai exclusivist cartier al orașului. Plecați de pe Kaiulani Avenue, unde veți găsi grădinile publice care adăpostesc statuia prințesei hawaiane Victoria Kaiulani, cunoscută pentru frumusețea, inteligența și determinarea ei, (Strada Kalakaua Avenue, este plină de hoteluri, magazine și restaurante și este cu siguranță o zonă plăcută de plimbare atât ziua, cât și noaptea, deoarece multe activități rămân deschise chiar și după cină). Apoi faceți o oprire la Piața de legume King’s Village, de unde puteți cumpăra gustări locale și fructe proaspete, după care îndreptați-vă către plaja Waikiki, una dintre cele mai frumoase plaje din Honolulu, unde puteți încerca mai multe activități: vă puteți plimba pe nisipul moale și auriu sau pur și simplu vă puteți relaxa la soare.

De-a lungul pavajului de acces la plajă se află câteva statui reprezentative ale locului, precum cea a Ducelui Kahanamoku, un formidabil campion olimpic la înot considerat arhitectul răspândirii surfului la nivel internațional, o adevărată emblemă locală.

O altă atracție este Diamond Head – un vechi crater vulcanic situat pe insula Oahu, nu departe de Honolulu. Datorită importanței sale pitorești, face parte dintr-un mare parc natural de descoperit, unde puteți urma trasee de drumeții încântătoare și vă puteți plimba în interiorul caldeirei, până să admirați minunata panoramă care merge până la Waikiki. Este recomandat să participați la o excursie cu ghid.

Pentru cei care iubesc shoppingul, Ala Moana Center, deschis în 1959, este cel mai mare centru commercial din Hawaii, dezvoltat pe mai multe niveluri și în aer liber. Este, de asemenea, unul dintre cele mai mari din Statele Unite. Trebuie să vă faceți ceva timp pentru a-l vizita, deoarece găzduiește peste 350 de magazine, restaurante și restaurante fast-food -uri.

În ceea ce privește arta culinară, bucătăria din Honolulu este tipic hawaiană, influențată de aromele multor alte zone ale lumii și de diferite bucătării, de la japoneză la polineziană, filipineză, chineză și americană. Ingredientul principal este cu siguranță peștele, asortat cu legume sau fructe și ingrediente tropicale, dar și carnea este folosită pe scară largă, în special pui și porc.

Printre cele mai populare feluri de mâncare din oraș se numără și popularul somon „lomi lomi” – acest preparat savuros constă dintr-o friptură de somon cu ceapă și roșii. Tuna Poke este foarte asemănător cu sushi-ul, făcut din ton crud care este marinat în sos de soia, cu ghimbir și ulei de susan și învelit cu felii de castraveți. Și acesta este un fel de mâncare care poate fi găsit oriunde și mâncat confortabil, cu mâna.

De asemenea, există și restaurante care oferă mâncăruri tradiționale hawaiene, e bazate pe legume și fructe proaspete, pentru vegetarieni sau vegani.
În ceea ce privește distracția și viața de noapte, Honolulu este unul dintre orașele care găzduiește cel mai mare număr de discoteci și cluburi de noapte, așa că nu îi va lăsa dezamăgiți pe iubitorii de de distracție. Petrecerile și spectacolele exclusiviste din cluburi fac din Honolulu cel mai bun loc pentru distracție când soarele apune. În multe localuri se poate asculta muzică jazz, live într-un cadru elegant, în timp ce în cluburile de lângă plajă se organizează petreceri tematice cu torțe, muzică live și artificii.

Honolulu este accesibil prin Aeroportul său Internațional Daniel K. Inouye făcând cel puțin o escală în Statele Unite continentale. Principalele orașe legate de Honolulu sunt cu siguranță cele de pe Coasta de Vest americană, San Francisco și Los Angeles. Orașul este bine deservit de taxiuri și autobuze. Vizitarea mai multor insule ale arhipelagului este posibilă cu avioane și feriboturi.