Insula Corfu – Paradisul verde al Greciei

Lifestyle

Corfu este o insulă din Marea Ionică situată în partea de vest a Greciei ce are o suprafață de aproximativ 600 de kilometri pătrați, cunoscută pentru plajele sale albe și marea cristalină, precum și pentru natura sa neatinsă, caracteristici care o fac una dintre destinațiile preferate pentru iubitorii de vacanțe la plajă.

Gratie numerosilor măslini care cresc aici, insula Corfu și-a câștigat renumele de “Insula Verde”. De asemenea, este una dintre cele mai romantice insule din Grecia. Farmecul cosmopolit de astăzi se îmbină perfect cu influențele venețiene și franceze din trecut, făcând din Corfu un cadru idilic pentru o vacanță însorită.

Este o destinație de vizitat cu atenție, deoarece insula are multe de oferit, de la monumente până la siturile sale arheologice ce ghidează vizitatorul într-un tur fascinant care îmbrățișează aspecte culturale și istorice.

Orașul Corfu, capitala omonimă a insulei, este unul dintre cele mai frumoase orașe din Grecia. Arhitectura centrului său istoric, un sit al patrimoniului UNESCO din 2007, arată un amestec încântător de elemente care amintesc de Veneția, Napoli și Paris.

Orașul este un labirint de alei înguste, șerpuite care ascund piețe caracteristice și cafenele tradiționale minunate, precum și numeroase restaurante. Cartierul vechi merită cu adevărat o vizită, farmecul său vă va surprinde cu bogăția arhitecturii sale, iar cetatea din secolul al XVI-lea vă va duce înapoi în timp. Capelele mici, reședințele antice și numeroasele magazine de artizanale, vă vor însoți de-a lungul vizitei. Există, de asemenea, multe tarabe și magazine de produse tipice locale, cum ar fi mierea sălbatică și dulciuri.

Printre obiectivele turistice se numără:
Palatul Regal construit cu vedere la mare, la începutul secolului al XIX-lea, de către guvernatorii englezi. Astăzi este sediul Galeriei de Artă civică și al Muzeului de Artă Asiatică, care găzduiește peste 10 mii de piese colectate în Extremul Orient;

Orașul vechi – farmecul străzilor se datorează stilului arhitectural tipic venețian, în special în cartierul Spianada, unde puteți admira cea mai frumoasă piață din Grecia. Dar nu lipsesc semnele celorlalte dominații, de exemplu palatul Liston și arcadele sale sunt de inspirație franceză, iar bisericile sunt tipic bizantine;

Muzeul Arheologic – găzduiește frontonul de vest al Templului lui Artemis și numeroase vestigii de artă statuară arhaică;
Muzeul Bizantin sau Andivouniotissa găzduit într-o biserică din secolul al XV-lea, colectează icoane și picturi bizantine;

Fortăreața Veche – o cetate care păzea portul, construită de venețieni. În sezonul estival găzduiește numeroase evenimente și evenimente culturale;
Fortăreața Nouă – puțin mai recentă decât Fortăreața Veche, tot din epoca venețiană. În interior se află un muzeu al ceramicii;

Piața Primăriei – în piață se află catedrala catolică Agios Iakovos și ceea ce a fost loggia nobililor venețieni, acum Primăria orașului.
În ceea ce privește paljele insulei printre cele mai frumoase se numără:
Plajele din Dassia și golful Gouvia, la sud de Ipsos (partea de est a insulei); Coastele Kerkyra, ideale pentru iubitorii de snorkelling și alte sporturi nautice; Plaja Mirtiotissa, cu nisip fin și apă cristalină (în partea de vest a insulei); Golfurile din Paleokastritsa; Plaja Liapades lângă Paleokastritsa; Plaja Ermones (un golf foarte frumos cu fundal de pietricele); Plaja Nissaki, al cărei fundal marin este alcătuit din pietre mici albe care fac din apă cu adevărat un spectacol; Plaja Barbati, la sud de Nisaki; Cavos, în partea de sud-est a insulei.

În ceea ce privește gastronomia, aceasta se mândrește cu o tradiție străveche, bazată pe gusturi și arome tipic mediteraneene și gătită într-un mod simplu și autentic, pentru a nu modifica aromele. Cuvintele de ordine ale bucătăriei sunt întotdeauna un mare respect pentru tradiția și autenticitatea produselor locale.

Carnea și peștele sunt protagoniștii incontestabili ai gastronomiei insulei. Cu siguranță iese în evidență mielul (gătit în foarte multe feluri, și trebuie menționat și mielul gătit la grătar), dar și carnea de porc și capră; printre soiurile de pește, se numără în special caracatița, creveții și calmarul. În plus, fundamentale pentru tradiția locală sunt brânzeturile, care se găsesc în multe feluri de mâncare.

Printre felurile de mâncare tipice se numără: faimosul tzatziki (un sos de iaurt care se consumă ca aperitiv, însoțit de pâine sau focaccia); pastitsada (tocană de carne cu paste); sofrito ( vițel servit cu un sos alb de vin, usturoi, ceapă și ardei); bourdeto (supă de pește); brânzeturile și deserturile tipice ale insulei, inclusiv baklava, un desert cu miere și migdale.

Printre specialitățile de băut: popularul ouzo (lichior de anason, servit cu apă și gheață ca aperitiv); băutura tsitsibirra, preparată cu suc proaspăt de lămâie, ulei de lămâie, apă, zahăr și ghimbir, lichiorul Koum Quat, cu aromă de portocală.

Corfu este o insulă destul de mare, iar această conformație vă permite să experimentați noi restaurante și taverne în fiecare seară, fie rămânând în oraș, fie aventurându-vă în satelele din interiorul insulei.

Cât privește cazarea există multe locuri pe toată insula. La fel ca în toate stațiunile grecești, cazarea în Corfu este destul de ieftină și nu este dificil să găsiți soluții la prețuri accesibile chiar și în plin sezon. Orașul Corfu este un oraș elegant, care oferă numeroase servicii și divertisment și o locație excelentă în centrul insulei de unde să ajungeți rapid la toate locațiile principale. Este perfect ca bază și este potrivit pentru diferite tipuri de vacanță. În orașul vechi din Corfu puteți găsi cu ușurință diverse tipuri de soluții, de la pensiuni, apartamentue dotate cu chicinetă până la hoteluluri de două sau trei stele.

Chiar și stațiunile de pe litoralul din Ipsos și Dassia oferă câte ceva pentru toate tipurile de turiști: tineri, cupluri sau familii. Pe de altă parte, alte locuri sunt mai potrivite pentru un anumit tip de vacanță. De exemplu, Kavos este recomandat tinerilor care caută viață de noapte, în timp ce Paleokastritsa este pentru cei interesați mai mult de frumusețea peisajului decât de numărul cluburilor.

Pentru a ajunge pe insula Corfu puteți opta, fie pentru un zbor direct tip charter sau cu escală, de obicei în Atena (aeroportul Ioannis Kapodistrias este poarta de acces la insulei), fie cu masina până la portul Igoumenitsa, de unde luați feribotul pentru insula Corfu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *