Ziua Mondială a Crucii Roșii

Masă tradiţională de Crăciun organizată de Crucea Roşie pentru persoanele afectate de inundațiile din Pechea, Galați

Social

Crucea Roşie Română pregăteşte în campusul umanitar deschis în 6 noiembrie 2024 în Pechea o masă tradiţională de Crăciun pentru minimum 300 de persoane afectate de inundaţiile din luna septembrie. Evenimentul va avea loc în a doua zi de Crăciun, joi, 26 decembrie 2024.

Filiala de Cruce Roşie Vrancea, în parteneriat cu Filiala de Cruce Roşie Galaţi şi Comuna Pechea, implementează în perioada 6 noiembrie- 28 decembrie 2024, pe platoul Pieţei Agroalimentare din Comuna Pechea, proiectul „SUB ACOPERIŞUL CRUCII ROŞII – PUNCT UMANITAR DE SERVICII”, în cadrul campaniei lansate de Crucea Roşie Română, #OameniiAjutăOameni.
Campusul umanitar se adresează persoanelor afectate de inundaţiile din septembrie, în special persoanelor vârstnice şi familiilor cu mulţi copii.

„În contextul cererii mari, media zilnică a ajuns la 275 de persoane care servesc o masă caldă în cadrul punctului umanitar deschis de Crucea Roşie Română la Pechea. Este impresionant să vedem solidaritatea şi generozitatea oamenilor simpli, dar şi a companiilor, care, prin donaţiile lor, ne permit să oferim sprijin concret şi pe termen lung celor mai afectaţi. Masa tradiţională de Crăciun este modul nostru de a aduce puţină căldură sufletească şi speranţă acestor familii în pragul sărbătorilor”, a declarat Adrian Halpert, Director General al Crucii Roşii Române.

Punctul Umanitar de Servicii al Crucii Roşii Române deschis în 6 noiembrie în localitatea Pechea, judeţul Galaţi asigură populaţiei afectate grav de inundaţiile din septembrie 2024 următoarele:
– hrănire/masă caldă oferită prin bucătăria de campanie mobilă, cel puţin 4 zile pe săptămână, o singură dată pe zi, între orele 11:00 – 14:00; Majoritatea produselor alimentare provin din donaţii şi sponsorizări (furnizori autorizaţi) şi sunt însoţite de certificate de conformitate;
– distribuţie ajutoare umanitare (pături, lenjerii, prosoape, îmbrăcăminte, mic mobilier);
– prim ajutor psihologic.

Logistica necesară pentru amplasarea campusului umanitar este asigurată de filiala de Cruce Roşie Vrancea. 2 corturi militare de campanie, ce au fost puse la dispoziţie pentru toată perioada de UM 282 Focşani deservesc exclusiv bucătăria şi locul în care se serveşte masa. Bucătăria mobilă de campanie, ce funcţionează pe combustibil solid, este dotată cu trei vase de gătit din inox, etanşate, cu o capacitate de aproximativ 60 l/vas. Toate celelalte obiecte de logistică, precum mese, scaune, ustensile de gătit, veselă şi tacâmuri, pubele şi echipamente de lucru au fost asigurate de către filiala de Cruce Roşie Vrancea.

Bucătăria de campanie este alimentată cu apă potabilă, pusă la dispoziţie de către UAT Pechea din reţeaua de apă a Pieţei Agroalimentare. Activităţile din campus sunt derulate cu voluntari de Cruce Roşie şi voluntari locali, instruiţi pe tipul de campanie umanitară (pregătit şi servit masă caldă), în urma cursului de igienă.

Depozitarea şi pregătirea alimentelor/precurăţare legume se realizează în două spaţii puse la dispoziţie de către UAT Pechea, aflate în imediata apropiere a campusului umanitar, cu acces separat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *