Ministrul Educaţiei, Ligia Deca s- a deplasat în unităţile de învăţământ, afectate de inundații din judeţul Galaţi

Social

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca și secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion au mers luni în unităţile de învăţământ, afectate de inundații din județul Galați, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației.

“Astăzi, 16 septembrie, Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, s-au deplasat în şase unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi pentru a evalua nevoia de sprijin, astfel încât procesul educativ să poată fi reluat cât mai rapid. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au fost însoţiţi de inspectorul şcolar general Gina Brânzan.

În fiecare dintre unităţile de învăţământ vizitate, au avut loc discuţii cu directorii, cadrele didactice prezente şi autorităţile locale. Toate cele şase unităţi de învăţământ se află în zone afectate de inundaţiile din ultimele zile.
Primul punct pe agenda acestei deplasări a fost Slobozia Conachi, la Şcoala Gimnazială Nr. 1, unde sunt depozitate produse trimise deja de Guvern pentru a-i sprijini pe localnici (în spaţiile acestei unităţi de învăţământ sunt cazate câteva dintre persoanele care au avut de suferit din cauza inundaţiilor).

Au urmat deplasări în comunele Pechea, Costache Negri şi Cudalbi, respectiv la patru şcoli şi o grădiniţă care întâmpină dificultăţi în activitate ca urmare a intemperiilor şi a efectelor acestora:

* Şcoala Gimnazială „Alexandru Moruzzi” – Pechea;
* Grădiniţa Violeta – Pechea;
* Liceul „Costache Conachi” – Pechea;
* Şcoala Gimnazială „Elena Negri” – Costache Negri;
* Şcoala Gimnazială „Prof. Emil Panaitescu” – Cudalbi.

Având în vedere gradul diferit de avarie a clădirilor, în acest moment se realizează o centralizare a nevoilor şcolilor din localităţile afectate, pentru ca sprijinul să fie direcţionat în mod eficient. De asemenea, pentru ca procesul educativ să reintre în normal cât mai repede, se ia în calcul relocarea activităţii didactice în alte unităţi de învăţământ sau sprijinirea cursurilor în format online sau hibrid. Acolo unde este nevoie de intervenţii majore pentru refacerea infrastructurii educaţionale, a fost avansată ca soluţie cu caracter temporar amplasarea unor construcţii modulare pentru desfăşurarea activităţii didactice.

Ministerul Educaţiei va sprijini toate eforturile pentru ca procesul educativ să se reia cât mai curând în toate şcolile din localităţile afectate”,se arată comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *