Ministrul Sorin Cîmpeanu – România va primi 4 miliarde prin Planul de Redresare și Reziliență

Politica

Ministrul Educaţiei și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a transmis miercuri, 26 mai 2021, faptul că România va avea pentru educaţie nu mai puțin de 4 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dintre aceştia peste 3,6 miliarde de euro pentru proiectul „România Educată”.

„Avem şi o serie de oportunităţi – finalizarea proiectului de viziune România Educată. Va trebui să începem foarte rapid consultările pentru operaţionalizarea măsurilor asupra cărora vom cădea de acord în scurt timp atunci când vom avea dezbateri finale pe proiectul România Educată. Va trebui să avem resurse. Din fericire, alături de bugetul naţional, (…) avem şi această oportunitate a PNRR care trebuie să se constituie într-un suport financiar care să facă diferenţa, care să genereze acea ruptură de ritm din perspectiva schimbărilor pe care le considerăm atât de necesare fiecare dintre noi şi despre care vorbim. (…)

Apreciez foarte mult că a existat înţelegere să creştem alocarea de la 1 miliard de euro din total PNRR la ceea ce avem acum şi când spun acum înseamnă acum în aceste minute, ore, zile, pe masa negocierilor cu Comisia Europeană 4 miliarde de euro. De la unu la patru miliarde de euro. Dintre care pot deja să îmi asum această afirmaţie – cele 3,6 miliarde vor rămâne sub tutela România Educată”, a afirmat ministrul.

O componentă importantă din această sumă este destinată învăţământului superior.

Conform declarației ministrului Educaţiei, o componentă importantă din această sumă este destinată învăţământului superior.
„Va trebui să vedem împreună cum reuşim să utilizăm mai eficient aceste resurse care, spre exemplu, trebuie să susţină universităţile în a susţine studenţii pentru pregătirea în vederea meseriilor emergente.

Trebuie să susţină universităţile pentru partea aceasta, acest concept de digitalizare, dar care în practică se pune mult mai greu decât poate părea la prima vedere”, a mai susţinut Sorin Cîmpeanu în deschiderea Conferinţei Naţionale „Învăţământul superior din România, competitiv în noul Spaţiu European al Educaţiei” organizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România în parteneriat cu Consiliul Naţional al Rectorilor şi sub egida proiectului „România Educată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *