„Orașele României”, emisie de mărci poștale dedicată orașului Giurgiu

Social

Palatul Episcopiei Giurgiului a fost gazda lansării unei noi emisii de mărci poștale: „Orașele României”, din care fac parte Turnul cu ceas, Gara Giurgiu, Gara fluvială, Colegiul Naţional Ion Maiorescu şi Ateneul Nicolae Bălănescu.

Evenimentul a avut loc în prezenţa directorului Romfilatelia, Cristina Popescu, a autorităţilor locale şi a unor parlamentari de Giurgiu, senatorul PSD Robert Cazanciuc, iniţiatorul acestui proiect, şi deputatul PSD Elena Dinu.

„Dacă în 1869 căile ferate îşi începeau lunga lor călătorie de mii de kilometri în România cu primul tren care circula în Principate sosind la Giurgiu, din Capitala ţării, Bucureşti, subliniind astfel importanţa strategică şi politică a Cetăţii Giurgiului, astăzi, după 155 de ani, nu doar că marcăm simbolic acest moment, dar începem şi noi propria noastră călătorie cu ajutorul mărcii poştale care de această dată pleacă de la Giurgiu în toate colţurile ţării în toate colţurile lumii. Este şi o călătorie identitară care nu doar îi face pe giurgiuveni mândri de oraşul lor, dar îi va ajuta pe copiii de astăzi şi de mâine să înţeleagă mai bine cărui loc aparţin, cu o istorie de sute de ani”, a declarat joi, în sala Nichifor Crainic de la Palatul Episcopiei Giurgiului, inaugurată cu această ocazie, senatorul Robert Cazanciuc.

Şi prefectul judeţului a salutat proiectul iniţiat de senatorul giurgiuvean Robert Cazanciuc:

„Este onorantă această iniţiativă pentru giurgiuveni şi consider că ne repuneţi cumva pe harta culturală a ţării cu acest eveniment”, a declarat Prefectul Florentina Stănculescu.

Directorul Romfilatelia, Cristina Popescu, a prezentat o scurtă istorie a apariţiei oraşului Giurgiu în mărcile filatelice şi a dezvelit împreună cu iniţiatorul acestui proiect, senatorul Robert Cazanciuc, placheta cu noua emisiune de mărci poştale.

La evenimentul de lansare a emisiunii de mărci poştale „Oraşele României, Giurgiu” au participat şi părintele arhimandrit Teodor Ştefan de la Episcopia Giurgiului, dar şi profesori, studenţi, avocaţi, ziarişti, arhitecţi care au spus că vor să valorifice şi să redea o nouă strălucire oraşului-port de la Dunăre, prin punerea în valoare a monumentelor istorice reprezentative ale oraşului, prin proiectele pe care fiecare le poate susţine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *