Muzicoterapie

Prima Conferinţă de Muzicoterapie din România

Social

Sâmbătă, 25 mai 2019, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, are loc Prima Conferinţă de Muzicoterapie din România, organizată de Asociaţia Română de Muzicoterapie, cu sprijinul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi al Fundaţiei Adreas Tobias Kind, „Muzicoterapia este utilizarea sistematică a muzicii într-o relaţie terapeutică care vizează restabilirea, menţinerea şi promovarea sănătăţii emoţionale, fizice şi mentale.

Invitaţii Primei Conferinţe de Muzicoterapie din România sunt Prof Doctor Karin Shumacher, de la Universitatea de Arte din Berlin, Prof Doctor Jos de Bakcher, Facultatea de Medicină din Leuven, Şcoala de Arte „Luca”, Leuven, Angelica Postu, pianistă/muzicoterapeută, Centrul Universitar de Psihiatrie „Charite”, Berlin, şi Dr. Sc. Mus. Monika Nocker-Ribeaupierre, Centrul Liber de Muzicoterapie, Munchen.

Prof. Dr. Karin Schumacher a înfiinţat studiile masterale în Muzicoterapie ale Universităţii de Arte din Berlin şi este totodată cea care a cercetat şi publicat intervenţiile muzicoterapeutice pentru copii cu autism în urma unor studii şi cercetări de peste 20 de ani.

Dr. sc. mus. Monika Nocker-Ribaupierre, muzicoterapută şi conferenţiar la Centrul liber de muzică din Munchen, autoare a primelor studii despre muzicoterapie în domeniul neonatologiei, dar şi despre importanţa vocii mamei la copii născuţi prematur, a fost timp de peste 20 de ani membră în conducerea consiliulului director al Confederaţiei Europene de Muzicoterapie şi ne va vorbi despre locul Muzicoterapiei în Europa la ora actuală.

Prof. Dr. Jos de Backer, cu siguraţă cel mai renumit muzicoterapeut belgian, autorul volumului „Music in Music Therapy”, şi conducătorul studiilor universitare dar şi doctorale în muzicoterapie din Leuven, Belgia, va dezbate unul din cele mai importante aspecte al muzicoterapiei- improvizaţia muzicală.

Organizatoarea evenimentului, Angelica Postu, primă româncă membră a Asociaţiei Germane de Muzicoterapie, şi fondatoarea Asociaţiei Române de Muzicoterapie, va vorbi despre drumul parcurs pentru a deveni muzicoterapeută la Centrul Universitar de Psihiatrie „Charite”, Berlin, despre experienţa profesională dobândită în ultimii ani în clinici din Spania, Belgia şi Germania şi despre cum este să lucrezi cu pacienţi care suferă de boli psihice, prin intermediul muzicii, la cea mai mare clinică de psihiatrie din Berlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *