Sydney – orașul simbol al Australiei

Actualitate Lifestyle

Sydney este fără îndoială orașul simbol al Australiei, este orașul care reprezintă punctul de plecare pentru mulți turiști din întreaga lume care se întâlnesc aici pentru a-și începe călătoria în țara cangurilor.

Situat pe coasta de sud-est a Australiei, Sydney , această metropolă multiculturală nu doarme niciodată și oferă divertisment continuu :
festivaluri în piețele orașului sau spectacole artistice la care toată lumea este invitată să participe.

Este un oraș minunat: modern, bine organizat, sigur, multi-etnic și plin de atracții pentru toate gusturile. Deplasarea în oraș este foarte ușoară, puteți conta atât pe o rețea de transport public, cât și pe numeroasele taxiuri.

Sydney este astăzi cel mai mare oraș din Australia și chiar poziționat printre cele 15, cele mai vizitate orașe din lume. În fiecare an milioane de turiști vin din întreaga lume pentru a vedea acest oraș frumos.

Este unul dintre cele mai irezistibile orașe din lume, în care veți cunoaște și aprecia stilul de viață relaxat. Vizitați plajele unde se practică surfing, plimbați-vă printre grădini și parcuri publice și admirați profilul celebrei Opere (Sydney Opera House) la apusul soarelui.

Cu siguranță ați văzut Sydney Opera House la televizor, în filme, în fotografii, dar, ceea ce veți descoperi în realitate este o poveste complet diferită. Vă veți da seama că vă aflați de cealaltă parte a lumii, în cel mai îndepărtat punct de casă, la peste 15.000 de km, un loc în care nu ați crezut că veți putea vreodată să mergeți, unde veți simți fericire și un sentiment infinit de libertate.

Opera din Sydney este una dintre cele mai cunoscute lucrări arhitecturale din lume, situată pe unul dintre cele mai frumoase puncte ale golfului. Merită vizitată nu numai pentru a admira stilul său, dar și pentru a participa la spectacolele Operei Australiane, Balletului Australian, Companiei de teatru Sydney și Orchestra Simfonică din Sydney.

În apropierea Operei din Sydney se află Grădina Botanică Regală, care este cea mai veche instituție științifică din Australia. Fondată în 1816, Grădinina Botanică Regală găzduiește 7.500 de specii de plante, multe dintre ele fiind australiene. Secțiunea tropicală are sere în formă de piramidă, în timp ce secțiunea dedicată plantelor rare, conține pinii de Wolle, foarte rari, considerați cei mai vechi reprezentanți ai florei.

Vizitarea parcului este cu siguranță de neratat pentru cei care doresc să cunoască mai îndeaproape patrimoniul florei australiene.

La aproximativ 327 de metri deasupra nivelului mării, Sydney Tower reprezintă cea mai înaltă structură arhitecturală din oraș și oferă o vedere la 360 de grade asupra golfului Sydney. Proiectat de arhitectul Donald Crone și inaugurat în 1981, turnul are trei restaurante și un cinematograf 4D.

Pierdeți-vă pe pe străzile orașului și începeți să mergeți acolo unde vă duce instinctul, pentru că în Sydney surprizele sunt la fiecare colț. Descoperiți centrul orașului care vă va duce în locuri precum Catedrala St Mary(cea mai mare catedrală romano-catolică din emisfera sudică), Hyde Park sau Memorialul de Război.

Iubitorii de artă nu trebuie să rateze o vizită la Muzeul de Artă Contemporană de pe strada George Street. Complet gratuit, muzeul găzduiește o colecție importantă de artă contemporană australiană și internațională.
Luați în considerare să vizitați două dintre cele mai cunoscute piețe din Sydney, una dintre ele fiind piața Paddy, unde puteți cumpăra suveniruri și articole unice de artizanat, la cele mai bune prețuri (din Australia). A doua piață pe care ar trebui să o vizitați este Piața de pește, (Sydney Fish Market), aici peștele este vândut și pregătit la fața locului, oferind cele mai bune delicatese ale mării la prețuri cu adevărat mici.

De aici sunteți la un pas de Portul – Darling Harbour, care adăpostește mai multe puncte de interes, printre care Muzeul Maritim Național cunoscut pentru celebra sa colecție de bărci care datează din secolul al XIX-lea. Colecția include și nave din al doilea Război Mondial. Cei care sunt pasionați de istoria navală nu pot rata ocazia de a vizita muzeul. De aici puteți face o plimbare pe podul Pyrmont, (pod de oțel ce traversează Portul Sydney).

Inima cumpărăturilor în orașul australian este centrul comercial Queen Victoria Building, clădire construită între 1893 și 1898, care găzduiește astăzi peste 200 de magazine. Eleganța structurii este dată de stilul romanic și de mozaicurile folosite.

De asemenea, Sydney se mândrește cu cele mai faimoase plaje , la distanțe scurte de oraș, și cel mai bun mod de a le explora este să faceți o plimbare între plaja Bondi și Cooge, (5 km). Bondi Beach este plaja unde puteți experimenta stilul de viață australian și vă puteți opri să admirați marea datorită numeroaselor baruri.

Dacă Bondi este cel mai faimos punct de întâlnire pentru familii și prieteni în weekend, Tamarama este perfectă pentru surfing, având în vedere adâncimea apei și puterea valurilor, în timp ce Golful Gordons este cel mai bun loc pentru snorkelling.

Dacă nu aveți suficient feeling pentru apele australiene de frica rechinilor, în această porțiune de coastă veți găsi mai multe bazine pe mare, care vă vor ajuta să vă familiarizați cu oceanul. Cel mai cunoscut este cu siguranță Bondi Icebergs.

Amestecați-vă cu localnicii și participați la viața orașului, pentru că în orice perioadă a anului vă aflați în Sydney, puteți fi siguri că veți întâlni un anumit festival sau o activitate artistică care nu trebuie ratată. Fie că este vorba despre o expoziție, o demonstrație, un spectacol sau un târg dedicat tinerilor designeri de modă, întotdeauna există ceva în centrul vieții sociale a orașului, unde vă puteți bucura de această metropolă incredibilă. Pentru pasionații de distracții nocturne mergeți pe excentrica Darlinghurst Road, renumită pentru viața de noapte.

De asemenea, există posibilitatea să vedeți Sydney-ul din elicopter, admirând de sus podul și clădirea Operei, ascultând pilotul care povestește lucruri despre istoria orașului de la malul Oceanului Pacific.

Sidney este, de fapt, un oraș internațional, foarte deschis din punct de vedere cultural și acest lucru se reflectă și pe masă. Influențele cele mai variate au dus la crearea unei tradiții gastronomice foarte particulare. Alături de preparatele tipice australiene nu lipsesc influențele asiatice.
Supele,care sunt felul principal de mâncare, în special, ciorba de stridii, unul dintre preparatele preferate de australieni și turiști, trebuie consumată de preferință în lunile mai puțin călduroase.

Carnea de cangur stă la baza tradiției culinare australiene și de aceea este de preferat să o gustați. De asemenea, în bucătăria australiană se folosește și: pui, vită, oaie, miel, emu, crocodil, peşte şi fructele de mare, cod barramundi, ton roşiatic din sud, whiting, stridii, homari de golf, raci, crabi cu carapacea moale, biban australian – jewfish.

Printre deserturile tipice se numără Surprise Papaya și prăjitura Pavlova. Ca și băuturi: vinurile albe (Chardonnay) sau roşii (Cabernet Sauvignon şi Shiraz), berea lager sau romul de melasă.

Organizarea unei călătorii în Australia necesită și informații adecvate cu privire la vizele pentru intrarea în țară. Site-ul www.australia-eta.com oferă toate informațiile și curiozitățile suplimentare pentru turiștii care se pregătesc pentru o călătorie de plăcere în Australia.

Nu există zboruri directe din România spre Sydney. Companii aeriene care oferă zboruri spre Sydney: Emirates, British Airways,Qatar Airways, Air Canada. Aeroportul se află la 9 km de centrul orașului Sydney cunoscut sub numele Kingsford Smith, se unde se poate lua: autobuzul, taxiul, sau se poate închiria o mașină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *