1.359 de cereri de obţinere a avizelor de angajare în muncă

Social

Poliţiştii de imigrări au înregistrat în perioada 8 – 10 ianuarie a.c., la nivel naţional, 1.359 de cereri de obţinere a avizelor de angajare în muncă. Alte 1.101 cereri au fost aprobate, iar 204 au fost respinse.

Cetăţenilor străini le-au fost emise 1.610 permise de şedere temporară şi pe termen lung, fiind înregistrate şi 1.714 cereri de prelungire a dreptului de şedere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, alte 291 de permise de şedere au fost emise pentru beneficiarii protecţiei temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecţiei temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, şi măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane şi suportarea consecinţelor acestei primiri. Din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 146.631 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare.

Un cetăţean ucrainean a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 72 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.466 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,5%.

Totodată, poliţiştii de imigrări, în cooperare cu structuri cu atribuţii în domeniu (Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră etc.) au depistat 29 de străini în situaţii ilegale, 11 dintre aceştia fiind introduşi în centrele de cazare a străinilor luaţi în custodie publică.

Au fost efectuate 115 acţiuni, controale şi verificări, iar pentru neregulile constatate, poliţiştii de imigrări au aplicat 185 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 33.200 de lei.
Comunicat de presă – Inspectoratul General pentru Imigrări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *