29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război

Lifestyle

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 29 aprilie a.c., un mesaj cu prilejul „Zilei Veteranilor de Război”.
Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

“Celebrăm astăzi, cu prilejul „Zilei Veteranilor de Război”, curajul şi patriotismul tuturor celor care au luptat şi şi-au dat viaţa pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, în timpul marilor conflagraţii mondiale.

Le onorăm sacrificiul şi ne exprimăm recunoştinţa faţă de toţi militarii care, încă de la naşterea naţiunii noastre, au apărat libertatea României cu dăruire şi devotament.

Sărbătoarea de astăzi are o semnificaţie specială şi pentru că, rememorând marile fapte ale înaintaşilor, recreăm legătura între generaţii şi înţelegem, o dată în plus, eroismul celor pentru care apărarea ţării a reprezentat crezul suprem. Comportamentul lor exemplar rămâne un reper şi pentru urmaşii noştri, care învaţă astfel să preţuiască şi să protejeze libertatea.

O naţiune este puternică atunci când îşi cunoaşte şi respectă istoria, adevăraţii eroi şi tradiţiile.

Dragi veterani de război, vă mulţumim pentru modul în care, din perioada războaielor şi până astăzi, aţi depăşit cu demnitate momentele dificile, oferindu-ne un model de tărie sufletească şi frumuseţe morală.

Trăim o perioadă dificilă, în care, inspiraţi de experienţa dumneavoastră, trebuie să demonstrăm curaj, responsabilitate şi solidaritate pentru a depăşi împreună, cu bine, criza provocată de pandemia de coronavirus.

Stimaţi veterani de război, vă adresez îndemnul de a vă proteja pe dumneavoastră şi pe familiile dumneavoastră, respectând normele de distanţare socială, pentru a vă feri de efectele severe pe care le poate provoca infectarea cu acest nou virus. Suntem alături de dumneavoastră şi vă asigur de tot sprijinul nostru.

Vă doresc multă sănătate! La mulţi ani!”, a transmis, șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *