pmb

80 de clădiri din Capitală, reabilitate de PMB din fonduri nerambursabile

Social

800 de milioane de lei din fonduri nerambursabile din surse naţionale şi europene vor fi utilizate de Primăria Capitalei pentru reabilitarea a 80 de clădiri rezidenţiale și publice, monumente istorice sau blocuri de locuit vechi de aproape 100 de ani

Anunțul vine din partea edilului general al Capitalei, Nicuşor Dan, care a anunțat pe Facebook că 21 de clădiri au fost selectate pentru finanţare în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, valoarea proiectelor fiind de 500,62 de milioane de lei.
Potrivit acestuia, alte 17 proiecte vor fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, având o valoare de 283,4 de milioane de lei.

Printre monumentele istorice ce vor fi consolidate cu aceste fonduri, se numără Muzeul memorial „Gheorghe Tăttarescu”, Teatrul Bulandra şi Teatrul foarte Mic, Blocul Rosenthal sau Club A.
Potrivit Primarului General al Capitalei, Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va consolida din bugetul local alte 42 de clădiri.

Investigații medicale oferite gratuit locuitorilor Sectorului 1
Locuitorii cu acte în regulă ai Sectorului 1 pot efectua analize de laborator în regim gratuit şi cu tarif social la Complexul Multifuncţional Caraiman, informează Primăria Sectorului 1 printr-un comunicat de presă.

Astfel, categoriile care beneficiază de gratuitate sunt: persoane cu handicap, cetăţeni cu un venit mai mic de 1.750 de lei net (o dată pe an), persoane adulte şi fără adăpost, la momentul preluării din stradă, cetăţeni neidentificaţi sau fără identitate (aflaţi în evidenţa serviciilor de asistenţă socială din Sectorul 1), până la momentul stabilirii identităţii şi includerii în programul naţional de asistenţă medicală primară, adulţi şi copiii instituţionalizaţi sau aflaţi în evidenţa serviciilor sociale, pentru acele servicii medicale ce nu sunt asigurate gratuit, prin sistemul naţional de asigurări de sănătate (HIV, VDRL etc.), alte persoane în evidenţa serviciilor de asistenţă socială din Sectorul 1 (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Complexul Multifuncţional Caraiman), pe bază de referire scrisă, alţi cetăţeni care nu au calitatea de asigurat, o evaluare completă a stării de sănătate, annual.

De analize de laborator cu plata 50% din costul stabilit (tarif social) beneficiază persoanele cu domiciliul legal în Sectorul 1, cu venituri între 1.751 de lei net şi 2.500 de lei net.
Laboratorul de analize nu se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, astfel încât nu este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau card de sănătate CNAS.

Analizele de laborator se efectuează numai la recomandarea medicilor specialişti din cadrul Complexului Multifuncţional Caraiman (medic internist, diabetolog, urolog, cardiolog, reumatolog etc.) doar persoanelor care au domiciliul legal în Sectorul 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *