Cum găsim cel mai bun administrator de bloc

Social

Administrația făcută cu profesionalism presupune identificarea în piață a unei companii specializate în administrarea de immobile. Aceasta poate prelua toate responsabilitățile aferente, cu fondatori și parteneri specializați pe acest domeniu. Orice companie care este specializată în astfel de servicii trebuie să aibă domeniul de activitate principal – administrarea condominiilor – codul CAEN principal 6832.

Profesionalismul este partea cea mai importantă alegerea unui administrator. În primul rând, un administrator profesionist va prezenta compania aferentă care va avea codul CAEN principal 6832 – Administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract și Asigurarea de răspundere civilă a administratorului.

În plus, persoana care va ocupa funcția de administrator trebuie să aibă Certificat de calificare profesională, indiferent că are studii superioare sau nu, în Administrare de condominii, eliberat de Ministerul Muncii și Autoritatea Națională pentru calificări și nu în ultimul rând, Atestatul pentru exercitarea activității de administrator de condominii, conform Legii nr. 196/2018, eliberat de Autoritățile Locale – Primărie.

Un mod de lucru modern, pe bază de platforme interactive, imprimante mobile, aplicații de plată și de vizualizare a consumului și indiciilor înregistrați în timp real aduc un plus de valoare și confirmarea lucrului bine făcut.
În era tehnologiei, e firesc să începem căutarea unui bun administrator pe Internet. Un simplu search pe Google poate afișa numeroase oportunități de colaborare. Studii comportamentale realizate pe diverse segmente de populație adu însă în atenție un concept numit „încredere”, care joacă rolul hotărâtor în reușita colaborării.

Dar încrederea nu este ceva ce poate fi contorizat de la prima întâlnire și nici măsurat. Astfel, pentru a face cea mai bună alegere, trebuie realizată o verificare în rândul cunoscuților, dar și o lectură a review-urilor obiective de pe Internet. De asemenea, pot fi solicitate recomandări directe de la cunoscuți care se află deja în colaborare cu administratori de imobile, fiindcă părerea lor este una avizată, în urma experienței de lucru efective.

Și, mai rămâne, întotdeaua, intuiția, în sensul în care prima impresie nu înșală niciodată!
În oricare dintre situații, un administrator profesionist, potrivit cu cerințele postului, înseamnă că locatarii se vor bucura de comunitate și nu vor fi stresați de diferite probleme apărute în condominiul în care locuiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *