Ministrul Dezvoltării a eficientizat funcționarea Companiei Naţionale de Investiţii

Politica

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a eficientizat funcționarea CNI – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila,potrivit unui comunicat de presă.

Acesta a arătat că investițiile derulate prin CNI, care sunt aprobate și finanțate din bugetul Ministerului Dezvoltării, arată o creștere semnificativă în acest an față de anii anteriori.

Astfel, până la data de 10 august 2021, CNI a finalizat 587 de licitații de proiecte de investiții față de 648 în tot anul 2020, în condițiile în care în anul 2021 s-au demarat deja 1.169 proceduri de achiziție, față de 1.215 în anul 2020.

”Pe această rată de creștere până la finele anului, vom avea cu 48% mai multe licitații de investiții finalizate și cu 57% mai multe proiecte demarate, în procedură de achiziție. Mai multe investiții însemnă mai multe spitale și cămine studențești renovate, mai multă infrastructură sportivă în localitățile din România, înseamnă școli moderne, localități dezvoltate”, a subliniat ministrul.

Cseke Attila a amintit: gradul de execuție bugetară pe primul semestru al anului 2021, privind Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI, este de 100%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *