Michel Temer

Fostul președinte brazilian Michel Temer a fost arestat

Externe

Fostul președinte brazilian Michel Temer a fost arestat în cadrul unei investigații privind corupția, a informat presa locală, titrează BBC.

Fostul preşedinte brazilian Michel Temer a fost arestat, joi, la Sao Paolo, în cadrul amplei anchete anticorupţie cunoscute ca „Lava Jato” – „Operațiunea Spalarea Masinii”, potrivit presei locale.

Temer a negat în repetate rînduri acuzațiile. Zeci de politicieni și oameni de afaceri au fost condamnați sau sunt puși sub acuzare ca parte a „Operațiunii Spălarea Mașinii”.

„Operatiunea Spalarea Masinii” a descoperit o rețea uriașă de corupție care pornește de la compania petrolieră Petrobras.

Procurorii anticorupție susțin că mai multe companii private au acceptat să platească mite uriașe unor politicieni, funcționari și directori ai companiei petroliere pentru a castiga licitatii publice extrem de profitabile cu Petrobras.

Michel Temer a fost preşedinte al Braziliei între 2016 şi 2018, preluând mandatul în urma demiterii Dilmei Rousseff de către parlament.

Temer este de profesie jurist şi a activat în calitate de avocat, procuror şi secretar de stat la ministerul de interne al Braziliei.

El face obiectul mai multor anchete de corupţie şi beneficia de imunitate până la 1 ianuarie 2019, când preşedinţia a fost preluată de Jair Bolsonaro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *