Ministrul Educației, Ligia Deca – “Educaţia timpurie este piatra de temelie a dezvoltării copiilor noştri”

Politica

Ministrul Educației, Ligia Deca a afirmat, marți într-o postare pe pagina oficială de faccebook că “Educaţia timpurie este piatra de temelie a dezvoltării copiilor, de aceea orice investiţie în acest sector reprezintă, de fapt, o investiţie în viitor”.

“Educația timpurie e piatra de temelie a dezvoltării copiilor noștri și, de aceea, orice investiție în acest sector reprezintă, de fapt, o investiție în viitor. Acesta a fost și unul dintre subiectele centrale ale discuțiilor din cadrul Conferinței internaționale „Un viitor luminos dincolo de granițe: investiția în educația și îngrijirea timpurie a copiilor”, la care am avut plăcerea să particip în această dimineață, eveniment organizat la Chișinău de Birourile UNICEF din România și Republica Moldova, în colaborare cu Biroul Regional UNICEF pentru Europa și Asia Centrală.

România a înțeles importanța educației timpurii, iar noua Lege a învățământului preuniversitar reflectă acest lucru: am extins rețeaua de creșe și grădinițe prin fonduri europene, precum și cu sprijinul Băncii Mondiale și am redus treptat vârsta de intrare în învățământul obligatoriu: grupa mică de grădiniță va deveni obligatorie din 2030. Totodată, avem nevoie ca educația timpurie să se dezvolte în strânsă legătură cu mediul universitar și cu liceele pedagogice – de aceea, vom avea o rută de formare dedicată profesorilor de educație timpurie.

Țara noastră rămâne aproape de Republica Moldova inclusiv în ceea ce privește dezvoltarea sectorului de educație – colaborarea strânsă pe care o avem deja reprezintă un pas important pentru ca, împreună, să găsim soluții la problemele cu care sistemele noastre se confruntă.”, a scris Ligia Deca pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *