theresa may

Theresa May- pleacă din funcția de lider al Partidului Conservator

Externe

Theresa May a anunțat săptămâna trecută că va demisiona vineri din funcția de lider al Partidului Conservator și prin urmare și din cea de prim-ministru. Ea va rămâne premier interimar până la alegerea succesorului său, aşteptată în a doua parte a lunii iulie.

Theresa May a anunțat pe 24 mai că își va da demisia din funcția de președinte al Partidului Conservator pe data de 7 iunie, urmând ca procedura de desemnare a unui nou lider să înceapă săptămâna următoare.

”Am făcut tot ce am putut să-i conving pe deputați să susțină acordul meu pentru Brexit. Din păcate nu am reușit. Am încercat de trei ori. Cred că a fost corect să perseverez chiar și când șansele de reușită erau scăzute.

Îmi este clar acum că este în interesul ţării ca un nou prim-ministru să conducă acest efort. Voi demisiona din funcția de lider al Partidului Conservator și Unionist, vineri, 7 iunie. Am ajuns la un acord ca procesul să înceapă în săptămâna viitoare. Am ținut-o pe regină la curent cu intențiile mele și voi continua sa fiu premier până la încheierea procedurilor”, a declarat May.

Demisia Theresei May nu presupune declanşarea unor alegeri legislative anticipate. Viitorul premier şi lider al Partidului Conservator britanic va fi ales prin vot de membrii acestei formaţiuni.

După anunțul făcut de Theresa May, 11 politicieni conservatori au anunţat că intră în cursa pentru succesiunea ei la conducerea Partidului Conservator şi a guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *