oraş ascuns

Un oraş antic – descoperit de arheologi în jungla cambodgiană

Lifestyle

La 70 de kilometri de templele de la Angkor Wat, arheologii au descoperit cu ajutorul unei tehnologii de ultimă oră, un întreg oraş ascuns în jungla cambodgiană.

Folosind un sistem de cartografiere cu ajutorul laserului, arheologii au descoperit o adevărată reţea de drumuri, canale şi temple.

Cercetătorii au folosit un laser foarte puternic pentru a cartografia regiunea şi pentru a descoperi ruinele unui oraş din secolul al 7-lea fără să facă excavaţii.

”Folosind sistemul cu laser am reuşit să identificăm şi să cartografiem sute de rezervoare şi chiar câteva temple care nu fuseseră descoperite până acum. Chiar şi de-a lungul zecilor de ani de muncă pe teren, toate aceste construcţii ar fi trecut neobservate, pentru că jungla este foarte densă aici”, a declarat Dr. Sarah Klassen.

Ruinele oraşului antic se întind pe o suprafaţă mult mai mare decât se credea iniţial.

Em Sreang, cercetător: ”Studiul e foarte important pentru că-i ajută pe cercetători şi pe arheologi să înţeleagă istoria zonei. Cu această tehnologie, putem observa contururile vechilor drumuri, canale şi sisteme de irigaţii pentru prima oară. Şi se vede că au fost destul de multe.”

Cel puţin patru temple noi au fost descoperite în junglă. Până să poată fi vizitate de turişti, însă, autorităţile cambodgiene trebuie să verifice întreaga zonă – în timpul războiului civil din anii 70, sute de mine au fost amplasate în această regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *