Marcel Ion Velea

Noul ministru de Interne anunță măsuri pentru angajații din Poliție și Jandarmerie

Politica

Noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Ion Velea, a declarat că în perioada imediat următoare urmează ca în Ministerul Afacerilor Interne să fie realizată o analiză în urma căreia se vor lua măsuri pentru profesionalizarea personalului. Velea își dorește ca Poliția Română să aibă polițiști profesioniști astfel încât clanurile interlope, tot mai prezente prin răfuieli de stradă.

„Astăzi, la MAI, este un nou început. Aș dori să mulțumesc domnului premier și domnului președinte pentru nominalizare și susținere de a fi în această nobilă misiune de ministru, în slujba poporului, pentru că minister în latină înseamnă slujbaș, așa cum îmi doresc să fie toți angajații MAI în slujba poporului. Cu zero politizare, maximă profesionalizare, cu declararea unui război total împotriva fenomenului criminogen, infractorilor, clanurilor interlope și a tuturor acelora care pun în pericol siguranța, viața și bunurile românilor. Am încredere că împreună vom face o Românie mai bună și o România normală”, a declarat Ion Marcel Vela, noul ministru al Afacerilor Interne.

Marcel Velea spune că trebuie ridicat gradul de specializare la posturile de poliție locală au din commune – “ acolo unde nu sunt polițiști o să suplimentăm cu personal de la Jandarmerie. “

„Vorbesc în poliție de la cei întâlniți de voi fiecare pe stradă și impactul cu cetățeanul. Să fie polițiști profesioniști. Trebuie ridicat gradul de specializare la posturile de poliție locală sau din comune. Acolo unde nu sunt polițiști o să suplimentăm cu personal de la Jandarmerie.

Există această posibilitate. În câteva săptămâni o să propun măsuri. Așa cum știți există propunerea să fie limitate în timp mandatele celor din conducere de la șefii de arme. O să facem o analiză, un audit și apoi o să tragem concluzii”, a mai declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Ion Velea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *