prezidențiale

PNL refuză o dezbatere Klaus Iohannis – Viorica Dăncilă

Politica

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a declarat luni că social-democrații își doresc „foarte mult” ca președintele Klaus Iohannis să participe la o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă înainte de turul II al alegerilor prezidențiale.

“Ne pregătim foarte mult pentru a avea o dezbatere. Dorim foarte mult ca preşedintele Klaus Iohannis să vină cel puţin la o dezbatere. Avem în acest sens invitaţii de la câteva televiziuni şi noi le dăm curs acestor invitaţii, dar în mod real, avem nevoie de un adversar. În primul tur nu am vazut vreo dorinţă din partea vreunui adversar. Domnul Iohannis a fost, de fapt, cel pe care l-am provocat în mai multe rânduri. Vom iniţia discuţii.

Au fost momente de referinţă în istoria democraţiei româneşti când doi sau trei candidaţi s-au întâlnit şi au oferit, într-adevăr, electoratului motivele pentru care să aleagă sau nu acel preşedinte”, a declarat, Valeriu Steriu.

De cealaltă parte, Seful de campanie al candidatului PNL la prezidentiale, Dan Motreanu, a declarat, luni seară, că pentru turul doi al alegerilor prezidențiale se va merge pe același tip de campanie pentru Klaus Iohannis, mitinguri și întâlniri cu organizațiile liberale și cu cetaățenii, susținînd ca o dezbatere cu contracandidatul acestuia, liderul PSD, Viorica Dancilă, nu trebuie sa aibă loc.

„În seara aceasta am avut o primă ședință de campanie după primul tur al alegerilor. Am facut o primă analiză a rezultatelor, unde au fost rezultate foarte bune și unde mai avem de muncit ăi sa îmbunătățim rezultatul. Am facut și o analiză privind strategia de campanie pentru urmatoarele două săptămâni și din punctul de vedere al echipei de campanie, pentru noi este foarte clar că nu trebuie să aiba loc dezbateri în turul al doilea, pentru că din punctul nostru de vedere democrația înseamnî in primul rând întalnirea directă cu cetațeanul. Mergem pe același tip de campanie pe care l-am facut în primul tur al alegerilor, intalniri permanente cu cetățenii.

Din momentul în care se va lansa al doilea tur de campanie, vom avea un șir de întâlniri cu organizațiile și cu cetățenii din mai multe județe ale țării”, a spus Motreanu, la sediul central al PNL după întâlnirea de campanie la care a participat și președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *