Tokyo 2020 – Japonia a primit flacăra olimpică

Sport Actualitate

Flacăra olimpică a ajuns, vineri, în Japonia cu un zbor special din Grecia, într-o ceremonie de pimire redusă, din cauza noului coronavirus Covid-19.
Avionul „Tokyo 2020 Go” a aterizat la baza militară Matsushima, puțin după ora locală 9:30(ora locală).

La ceremonia de primire a flăcării olimpice au participat Yoshiro Mori, preşedintele Comitetului de organizare a JO 2020, Yasuhiro Yamashita, preşedintele Comitetului Olimpic Japonez, Seiko Hashimoto, ministrul Jocurilor Olimpice, judoka Tadahiro Nomura şi luptătoarea Saori Yoshida, (ambii de trei ori campioni mondiali, medaliați cu aur la jocurile de la Atena din 2004).

Călătoria flăcarii pe pâmantul japonez va începe joia viitoare, urmând ca aceasta să ajungă pe stadionul de fotbal J-Village, dinFukushima.

Membrii echipei de fotbal feminin din Japonia, care a câștigat Cupa Mondială din 2011 vor începe, apoi, călătoria cu flacăra olimpică, timp de 141 de zile, prin cele 47 de prefecturi ale arhipelagului japonez.

Japonia continuă pregătirile pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo, programate sa se desfasoare între 24 iulie și 9 august, cu o participare estimată a 12 mii de sportivi de pe toate continentele.

Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a declarat joi (19 martie) că ar fi „prematur” să amâne jocurile de la Tokyo, dar a recunoscut că organismul „considera diferite scenarii” pe măsură ce pandemia coronavirusului avansează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *